Владика Ярослав: Кожен християнин повинен бути добрим ангелом для своїх ближніх
  • Чтв, 22/11/2018 - 10:52

21 листопада, у свято св. архистратига Михаїла, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння владика уділив священичі свячення диякону Віктору Телегію.

Під час проповіді єпископ зазначив, що Священне Писання виразно навчає нас: крім цього матеріального світу, існує ще інший - духовний світ. Хоча він - невидимий, проте - реальний. "Цей світ Біблія називає Небом або Небесами, щоб підкреслити його велич. Він наповнений розумними, добрими єствами, яких називають ангелами", - наголосив проповідник.

Окремим культом Церква вшановує трьох архангелів: св. Михаїла, св. Рафаїла і св. Гавриїла. Також Церква вшановує дев’ять Ангельських хорів, понеділок є днем почитання ангелів. Пригадуючи нам постать архангела Михаїла, Церква хоче звернути нашу увагу, що кожного дня, кожної хвилини наше серце є полем битви між добром і злом. "Архангел Михаїл, ім’я якого означає «Міх А Ел» - «Хто як Бог», нам сьогодні каже, що перемогти зло може лише той, хто є злучений, приєднаний до Бога. Бо хто як Бог може це зло знищити? Починаючи з нашого внутрішнього, особистого, духовного життя, а відтак у наших бажаннях, вчинках, у нашому сімейному житті, громадському житті лише в Бозі і з Богом є наша перемога над злом", - сказав єпископ.

Наприкінці проповіді владика Ярослав пригадав вірним, що кожен християнин повинен бути добрим ангелом для своїх ближніх, посланцем Божого Милосердя, вісником та виконавцем Його "Тут, на землі, ми є воїнством Небесним, покликаним на утвердження Божого Царства, на захист істини та справедливості, вбогих та переслідуваних, на боротьбу зі злом. І в цьому нашому величному служінні нехай святий Михаїл буде для нас постійним прикладом та могутнім захисником", - побажав вірним єпископ.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав ієрея Віктора з прийняттям тайни священства. Єпископ відзначив, що вагому роль у приготуванні кандидата до цієї тайни відіграло родинне оточення, а також семінарія, в якій навчався новопоставлений ієрей.