Владика Ярослав у Грушеві: Не біймося постати перед Господом, Який ніколи не цурається розмовляти з нами
  • Пон, 11/05/2015 - 10:38

Під час прощі в Грушеві владика Ярослав закликав вірних шукати зустрічі з Богом, Який ніколи не цурається розмовляти з людиною. Зазначимо, що 10 травня, в День Матері, відбулась Єпархіальна проща до відпустового місця в с. Грушів на Дрогобиччині. З цієї нагоди урочисту Літургію відслужив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні владики Григорія, єпископа-помічника, та єпархіального духовенства. Участь в прощі взяли численні паломники, багато з яких прийшли пішки з м. Дрогобича.

Звертаючись до паломників, владика Ярослав наголосив: "З різних міст і сіл ми прийшли сюди, бо відчуваємо потребу тіснішого спілкування з Богом, Його підтримки, допомоги, яку Він нам подає через Пречисту Діву Марію, прославлену в Грушівській іконі". Бажання близькості з Господом впродовж багатьох років приводить до Грушева тисячі паломників, що черпають цілющу воду з чудотворного джерела.

Говорячи про недільну євангельську розповідь, проповідник зауважив: "Господь привів жінку-самарянку в обідню пору до криниці Якова, щоб там вона могла зустріти Христа, Який змінив усе її дотеперішнє життя". Такою спасенною криницею для всіх християн є Христова Церква. "У кожній парафіяльній спільноті вона живить нас Божим Словом, святими тайнами та дією Святого Духа, з яких ми маємо нагоду постійно користати. Коли ми усвідомимо, що Господь постійно чекає нас біля тієї криниці і бажає відкрити нам правду про нас, перемінити і щедро наповнити наше серце своєю любов’ю та миром, тоді зможемо радісно ділитися дарами Божої благодаті також і з іншими людьми", - сказав єпископ.

Історія про самарянку з сьогоднішнього євангельського читання вчить нас потреби безнастанно шукати зустрічі з Богом. Людина має старатись, щоб ця зустріч з Богом стала такою ж важливою, якою вона була для цієї жінки-самарянки. "Не біймося постати перед Господом, Який ніколи не цурається розмовляти з нами, бо Він – Благий і Чоловіколюбець, як ми це часто проголошуємо у наших богослужбових текстах", - додав проповідник.

Наприкінці проповіді владика Ярослав привітав всіх матерів з Днем Матері. "На цьому святому місті подякуймо також нашій Небесній Матері за молитовне заступництво. Просімо, щоб Вона і надалі берегла наш народ та допомагала визволитися від напастей ворога-агресора", - сказав проповідник.