Владика Ярослав: Усі ми потребуємо глибини людськості, глибини правдивої віри
  • Чтв, 12/10/2017 - 12:49

8 жовтня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ наголосив, що Господь приходить на берег Генезаретського озера, щоб навчати народ про Царство Боже. При цьому він говорить рибалці Симону, щоб той закинув сіті туди, де цілу ніч трудився, але нічого не спіймав. Симон, сумніваючись, все ж відчалив з товаришами на глибінь і спіймав стільки риби, що потребував уже допомоги інших човнів.

"Праця рибалок була марною, коли вони трудились самостійно, але як тільки вони відгукнулись на заклик Господа, спіймали стільки, що човни їх не могли вмістити," - зауважив проповідник. З подібними викликами зустрічається людина і в своєму житті. "Досить часто ми безуспішно над чимось трудимось, нам нічого не вдається, ми знеохочуємось ... Можливо, варто задуматись, чи наше заняття благословенне Богом? І навпаки, коли починаємо працю згідно з Божим словом і покликом, то, незважаючи на зовнішні негаразди, несприятливі обставини, результат її перевищує наші найбільші очікування", - наголосив владика Ярослав.

Упродовж усього життя християнин повинен слухати Господа, виконуючи Його пораду: "Відчали на глибінь!". "Усі ми потребуємо глибини: глибини людськості, глибини правдивої віри, глибини автентичності, глибини отриманого дару покликання і харизми", - сказав єпископ. Іншими словами, всі свої обов’язки слід виконувати сумлінно. "Тож якнайчастіше віддаваймо човен нашого життя Богові, пливімо на глибину молитви – богоспілкування, і тоді отримаємо нагороду за наші труди, як її отримали апостоли в сьогоднішньому Євангелії", - сказав у підсумку владика Ярослав.