Владика Йосафат Мощич очолив уже традиційні нічні чування у Крилосі
  • Суб, 14/07/2018 - 11:27

У ніч 12 на 13 липня, 2018 року, відбулися нічні чування в селі Крилос, де вірні спільно з духовенством молились до Галицької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

Розпочалися чування із Великої Вечірні, яку очолив Преосвященний Владика Йосафат Мощич, єпископ Чернівецький, йому співслужили священнослужителі та настоятелі з Івано-Франківської духовної семінарії. Продовжилися моління вервицею до Богородиці та Хресною Дорогою, на якій прочани мали можливість, ступаючи від стації до стації, роздумувати над болісними подіями життя Ісуса Христа, які Він добровільно витерпів задля спасіння людського роду. В часі чувань проповіді виголошували о. Олексій Саранчук та о. Василь Іванів, ЧНІ. 

Згодом священики прочитали молитви на оздоровлення та благословляли прочан освяченим миром, а Преосвященний Владика уділив своє архієрейське благословення покладанням рук. 

Кульмінацією чувань стала Архієрейська Божественна Літургія, в часі якої Владика Йосафат проповідуючи закликав прочан до наслідування Верховних апостолів Петра і Павла у ревному та відданому служінні Господеві.

Усі моління супроводжували співом брати-семінаристи, які вже вкотре беруть активну участь у Крилоських чуваннях.