Владика Йосафат відкрив Двері Милосердя в Архикадері княжого Галича
  • Пон, 14/12/2015 - 20:37

13 грудня в Українській Греко-Католицькій Церкві розпочався, проголошений Папою Франциском, Ювілейний Рік Божого Милосердя. В цей день по всіх архієпархіях, єпархіях та екзархатах були відкриті Двері Милосердя з правом уділення повного відпусту.

В Івано-Франківській Архієпархії такі Двері були відкриті в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового, в Івано-Франківську, та у храмі Успіння Пресвятої Богородиці, с. Крилос.

Урочистості в Крилосі розпочались в 11 годині. Єпископ помічник Івано-Франківський Преосвященний Владика Йосафат разом з духовенством та численними вірянами молились спільно Архієрейську Божественну Літургію.

Роздумуючи над Божим Словом під час проповіді, Владика Йосафат звернувся до громади з тлумаченням важливості та значення Ювілею в житті Церкви. Розповів наш Єпископ також і про Боже милосердя та закликав усіх у кожному своєму дні старатись бути милосердними.

Після Божественної Літургії розпочався процесійний обхід храму та Молебний Чин відкриття Дверей Милосердя. Усі паломники, що протягом Ювілейного Року з 13.12.2015 до 13.11.2016 р. ввійдуть крізь Ювілейні Двері цього храму, з дотриманням усіх умов щодо відпусту (приступлять до святого таїнства Покаяння, візьмуть участь у Святій Літургії, прийнявши Пресвяту Євхаристію, вислухають науки про Боже Милосердя та помоляться молитву «Вірую» в наміренні Святішого Отця), отримують повний ювілейний відпуст, тобто відпущення усіх гріхів, кар і наслідків гріха. Таким чином вірні отримують здатність діяти з любов’ю, в ній зростати, щоб не впадати наново в гріх.