Владика Йосиф Мілян: Моя порада молоді - триматися фундаментальних принципів духовного і релігійного життя
  • Чтв, 12/10/2017 - 09:07

Моя порада молоді - триматися фундаментальних принципів духовного і релігійного життя, і  це дасть їй дорогу до щастя. Про це заявив Голова ПМВ владика Йосиф Мілян в ефірі програми Правда у Христі з о. Юстином Бойком на телеканалі НТА.

“Я був організатором і ідейним натхненником зустрічі Папи Івана Павла II з молоддю. Візит Папи до України - це була грандіозна подія, на Галичині панувало справжнє піднесення. Папу вітали чи як не нового апостола Андрея на київських горах. Зустріч молоді з Папою засвідчила, що молодь прагне духовних авторитетів. Мені здається, тому нам Бог після і дав Блаженнішого Любомира Гузара”, - зазначив владика Йосиф.

Відповідаючи на запитання о. Юстина, чи виконала молодь заповіт Папи, який закликав українську молодь поставити на перше місце в житті Бога та любити свою Церкву, єпископ відзначив, що варто було молодим людям час від часу нагадувати зміст цього заповіту. “А чи молодь пам’ятає заповіт Папи? А щоби пам’ятала, то з церковних амвонів, на реколекціях, у молодіжних таборах треба було цей заповіт видавати на-гора, на світло денне. Ми маємо гарну молодь. Але треба в особливий спосіб, якось креативніше пригадати молоді заповіт Папи і заповіти Божі, на які він теж звертав увагу”.

Владика побажав сучасній українській молоді бути собою і вміти втримуватися від спокус, вміти розрізняти добро і зло.

“Ми маємо забагато спокус. Перша з них – інтернет. Також – різні рухи європейських держав та інших країн світу. Багато пропозицій кличуть молодь до ідей не завжди грунтовнх, не завжди зрілих, не завжди виправданих. Сучасна молодь вважає, що бути собою - це робити те, що вона хоче. І чомусь молодь мусить собі набити гулі, а лише тоді розуміє, що є правда, а що - кривда. А мудра молодь скористає з досвіду поколінь, з досвіду батьків, з досвіду Церкви. Тож моя порада молоді - триматися фундаментальних принципів духовного і релігійного життя, тоді цей будинок, який вона збудує, буде тривкими, говорячи мовою Євангелія, і дасть їй дорогу до щастя”, - зазначив Голова ПМВ.