Владика Йосиф Мілян на Форумі мігрантів у Фатімі: Наша місія - бути добрими християнами і посланцями нашого народу у Європі
  • Птн, 21/10/2016 - 17:00

Українська міграція в Європі вже трансформується у діаспору. І ми працюємо над тим, щоб у Європі постали нові церковні структури УГКЦ, які б краще забезпечували душпастирство наших вірних, незалежно від країни їхнього перебування. Про це заявив Голова ПМВ Владика Йосиф Мілян під час виступу на Форумі мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи, що розпочався у Фатімі. 

Голова ПМВ відзначив, що причина сучасної міграції відома - українці полишають рідну землю і родину та вимушені їхати на заробітки, щоби зміцнити свій економічний статус. Як наслідок - розпадаються родини, без батьків виховуються діти, немає міцних родинних стосунків, які мають бути, втрачається національна і релігійна ідентичність.

"Наша місія - бути добрими християнами. А щоби бути добрим християнином, потрібно пізнавати Христову науку і нею жити, пізнавати історію своєї Церкви, жити Святими Тайнами, брати у них участь", - наголосив єпископ Київський.

Він відзначив, що українці-емігранти мають бути добрими синами і дочками свого народу та його посланцями у Європі. "Якщо ми збережемо те, що від Бога і зможеме на перше місце поставити Бога, тоді Бог поставить все на свої місця", - підкреслив Владика Йосиф.

Голова ПМВ зазначив, що українська міграція в Європі вже трансформується у діаспору. "Ми як душпастирі це добре усвідомлюємо, а тому намагаємося, щоб у Європі постали нові церковні структури УГКЦ, які б краще забезпечували душпастирство наших вірних, незалежно від країни їхнього перебування. Але, ви, як вірні, також повинні сказати своє слово у цій справі. Ми мусимо духовно рости, дбати про дітей і молодь: це наше теперішнє і майбутнє! А це означає організація шкіл, таборів, товариств тощо", - сказав Голова ПМВ.

Єпископ заохотив учасників Форуму мігрантів зосередитися не стільки на локальних проблемах, а на загальноєвропейських, які об’єднують усіх мігрантів Європи. Для розв'язання локальних проблем Голова ПМВ запропонував організовувати локальні форумі. Єпископ благословив учасників формуму і закликав до плідної праці. "Переконаний, наш Форум буде достатньо потужним голосом, який долине до наших урядових структур. Сподіваюсь, ми матимемо і що сказати структурам ЄС", - відзначив Голова ПМВ.

Владика Йосиф також закликав усіх учасників Форуму молитися у Фатімі за мир в Україні.