Владика Йосиф (Мілян): «Патріарх Йосиф мав велику довіру до Блаженнішого Любомира»
  • Срд, 29/03/2017 - 18:30

2 квітня 2017 року виповнюється 40 років від єпископської хіротонії Блаженнішого Любомира (Гузара). З цієї нагоди в Патріаршому соборі Воскресіння Христового служитиметься подячна Архиєрейська Божественна Літургія за дар його покликання та жертовне служіння.

Нагадаємо, що патріарх Йосиф, 125-річчя від дня народження якого цього року святкує Церква і Україна, мав велику довіру до Блаженнішого Любомира. Продовжуючи справу праведного митрополита Андрея Шептицький у відродженні студитського монашества, доручив йому провід монастиря, поставивши архимандритом. Сорок років тому патріарх хіротонізував Блаженнішого Любомира і ще двох єпископів, аби через їхні святительські руки врятувати переслідувану Українську Греко-Католицьку Церкву в Україні.

«Божий люд в Україні та за її межами знає його як особу, яка дуже відповідально ставиться до найдрібніших речей, що вже говорити про важливі справи. Поважний у слові, у кожному питанні, відповідальний у проповіді й у молитві, уважний до конкретної людини та її світосприйняття», – розповідає владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

На думку владики Йосифа, Блаженнішого Любомира не потрібно порівнювати з кимось. Достатньо, аби прозвучало «Блаженніший Любомир Гузар»  – усі розуміють, про кого йдеться, люди наповнюються повагою до цієї особи.

«Хоча ми сьогодні говоримо про 40-ліття його архиєрейського служіння, він сам часто повторює, що у своєму житті насамперед старався бути Людиною, – наголошує Єпископ-помічник Київської архиєпархії. – Властиво, в його архиєрейському служінні людяність відіграла особливу роль, з якою сьогодні український світ віддає свою шану та любов.