Владика Йосиф (Мілян) семінаристам: "Якщо забудете справу місійності, то не виконаєте завдання Христа"
  • Нед, 29/06/2014 - 17:26

Якщо священики забудуть про місійність, то не виконають завдання, яке заповідав Христос: “Ідіть і навчіть всі народи, христячи їх”. Про це заявив голова ПМВ Єпископ-помічник Київської архиєпархії владика Йосиф (Мілян) під час спецкурсу місійного служіння для семінаристів, що триває в Дрогобицькій духовній семінарії.

“Щоб перейнятися справою місійності Церкви, її потрібно пізнати. Наш спецкурс спрямований на те, аби ви ні в якому разі не забули про місійність Церкви - чи будете душпастирювати на Сході України, чи в Греції, чи в Росії, чи в Португалії. Бо якщо забудете справу місійності, ви не виконайте завдання, що заповідав Христос: “Ідіть і навчіть всі народи, христячи їх”, - звернувся владика Йосиф до семінаристів.

Говорячи про потреби в душпастирях на місійних теренах, він відзначив, що вже сьогодні потрібно декілька священиків для служіння в Казахстані. “Торік я посвятив наш храм на березі річки в центрі Астани. Чудовий храм, ідеальні умови. Шукаємо кандидатів на ті вакансії, щоб обслуговувати Астану і кілька сіл навколо. Там сувора зима, гаряче літо, але там живуть наші люди, у них народжуються діти, вони не повернуться на Батьківщину, а хочуть залишитися українцями греко-католиками. І наше завдання – їм послужити”, - наголосив голова ПМВ.

Єпископ також звернувся до дівчат семінаристів і подякував їм за присутність на спецкурсі з місійного служіння. “Дівчата, я тішуся, що ви є, і що нам прийшла така благословенна думка запрошувати вас. Кожна дружина священика так чи інакше має вплив на його священство. Це не тільки його служіння і його жертва, ви мусите це розділити з ним. Я вважаю, що одружене священство – це великий дар нашої Церкви”, - сказав владика Йосиф.