Владика Йосиф (Мілян): "Своїм служінням Богу і один одному ми маємо випросити у Господа те, чого найбільше очікує кожен українець, - миру"
  • Нед, 11/01/2015 - 12:22

Кожне наше слово і діло має відкривати для інших Бога, щоб служінням одне одному ми випросили в Господа те, чого найбільше очікує кожен українець, - миру. Про це заявив голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян) під час "Різдвяної просфори з Патріархом УГКЦ".

"Коли царі прийшли повідомити царя Ірода, що зоря звістила їм появу Царя Господа, Ірод стривожився, і з ним - увесь Єрусалим. Я хотів би побажати справді благодатної тривоги всім нам з настанням Різдвяних свят. А також побажати, щоб кожен із нас як християнин жив так, щоб наше слово, діло, наша думка відкривали для інших Бога, щоб служінням одне одному ми випросили в Бога те, чого найбільше очікує кожен українець у нашій державі, - миру. Хочеться, щоб з цим Різдвом, з народженням Царя миру, в Україну загалом і в кожне серце прийшов Він і царював згідно з нашими добрими ділами і нашою послідовністю в дотриманні Божих заповідей", - зазначив владика Йосиф.

Голова ПМВ повідомив, що за станом здоров'я Блаженніший Любомир, на жаль, не зміг відвідати цьогорічну Просфору, водночас він переказував всім вітання і своє благословення. "Блаженніший Любомир просив передати, що він щотижня молиться за всіх друзів і меценатів Патріаршого собору. Він також просив подякувати за присутність і передати всім його благословення", - сказав єпископ.

Крім того, владика Йосиф презентував учасникам Різдвяної просфори фільм про діяльність Патріаршого собору протягом останнього року і основні події, які в ньому відбувалися, зокрема як собор надавав притулок тисячам українців під час Революції гідності. 

Інфоцентр ПМВ