Владика Йосиф (Мілян) у Кракові зустрівся з українською молоддю
  • Птн, 29/07/2016 - 14:45

28 липня 2016 р., Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київський провів зустріч з українською молоддю, яка прибула до Польщі на Світові Дні Молоді.

Зустріч відбулась ввечері над берегом Вісли. Там зібрались душпастирі УГКЦ разом із молоддю з їхніх парафій. Звертаючись до них Владика привітав їх із Світовими Днями Молоді та подякував за чисельну присутність.

Єпископ також розповів як проходили перші зустрічі Світових Днів Молоді, на яких були присутні українські групи. Зазначимо, що вперше молодь з України взяла участь у СДМ в 1991 році та проходила також у Польщі, в Ченстохові. Тоді Головою душпастерства молоді УГКЦ був о. Йосиф Мілян, який організовував приїзд української молоді до Польщі.

 Відтак Владика ділився цими спогадами та розповідав про інші зустрічі української молоді зокрема в Сіднеї, Мілані та інших країнах.

На завершення Єпископ побажав молоді вдалого продовження святкування та доброго завершення: «Нехай ці дні будуть для вас ще однією нагодою пізнати Христа у другій молодій людині. Будьте сьогодні радісними і передавайте цю радість та любов Милосердного Бога всім людям», – закликав єпископ.