Владика Йосиф Мілян учасникам спецкурсу ПМВ: Будьте добрими священниками. Любіть Бога і людей
  • Срд, 03/07/2019 - 10:18

Голова ПМВ Владика Йосиф Мілян очолив недільну Літургію у реколекційно-просвітницькому центрі "Еммануїл" для семінаристів-учасників спецкурсу з місійного служіння, що ПМВ цього року проводить у Дрогобичі.

Під час проповіді на 18 неділю по Зісланню Святого Духа владика Йосиф зазначив, що в Євангелії ми чуємо, як Христос кличе перших своїх учнів, перших своїх апостолів: «Ми – ті, котрим Господь в особливий спосіб сказав: «Ідіть за мною і я зроблю вас рибалками людей». Бог покладає на нас відповідальність проповідувати Добру новину і загоювати людські рани. Ми мусимо усвідомлювати, що маємо величне грандіозне відповідальне покликання - проповідувати Добру новину», - звернувся єпископ до присутніх семінаристів.

Голова ПМВ підкреслив, що священник насамперед мусить бути добрим.

«Блаженніший Любомир на конференції студитів якось казав: не може бути добрим монахом той, хто не є доброю людиною, - наголосив владика Йосиф. – А щоби бути добрим, треба мати тісний діалог з джерелом добра – Господом Богом. Єдиний і основний закон доброго священника - це любов. До Бога і людей. До себе як творіння Божого. Бо хто не вміє любити себе, ніколи не полюбить іншого. Хто не вміє шанувати своє, не пошанує наше».

«Брати, ви стоїте на порозі відповіді Богові. На вас - комусь скорше, комусь пізніше,- архієрей покладе руку на голову, молячись до Святого Духа, аби зійшов і перебував у храмі вашої душі, щоби ви з новою силою відчули: «Ідіть за мною і я зроблю вас рибалками людей», - зазначив єпископ.

Після Літургії Голова ПМВ виступив перед семінаристами і вручив їм сертифікати.

Цього року в спецкурсі, який тривав з 24 по 30 червня, взяли участь майже 70 вихованців усіх семінарій УГКЦ в Україні. На останні три дні традиційно були запрошені дівчата семінаристів-кандидатки на їмостей, щоби ознайомити їх з особливостями служіння поза межами України.

«Дякую, що відгукнулися на заклик Церкви. Наш Пасторально-міграційний відділ старається зробити все, щоби цей курс щороку ставав кращим. Ми справді хочемо, щоби це було корисно, вам сподобалося і щоби ваші друзі-семінаристи, які матимуть нагоду приїхати наступного року, від вас почули добрі відгуки, - звернувся до учасників спецкурсу ПМВ владика Йосиф. - Гуртуйтеся, творіть священничі родинні спільноти, творіть своє середовище. Бо в ньому будуть виховуватися ваші діти. І інші, споглядаючи на вас, також будуть виховуватися, будуть доростати.  Хай вам Бог помагає, тримає у своїй опіці. Дбайте про слух на Слово Боже і старайтесь адекватно на нього відповідати».