Владика Йосиф Мілян в Абу-Дабі зустрівся з Апостольським Вікарієм Південної Аравії
  • Срд, 12/10/2016 - 15:09

У рамках візиту до ОАЕ делегація Пасторально-міграційного відділу на чолі з Головою ПМВ владикою Йосифом Міляном зустрілися в Абу-Дабі з Апостольським Вікарієм Південної Аравії владикою Полом Хіндером.

Владика Йосиф представив працю ПМВ як відділу, який він очолює. “Наша Церква має дійти до всіх своїх вірних та задовільнити їхні духовні потреби. Це напрям праці, який постановив Синод єпископів у Стратегії-2020”, - зазначив Голова ПМВ.

Також владика Йосиф відзначив, що вже поспілкувався з вірними УГКЦ в ОАЕ і дізнався про нові виклики, які постають перед українською громадою в Еміратах. “Ми зобов’язані на них реагувати. Для росту громади потрібні стабільні богослужіння. Необхідно дати духовне окормлення нашим вірним. Для вирішення цього питання потрібні спільні зусилля, - громади, консула та представника Апостольської столиці”, - зазначив Єпископ Київський.

Владика Пол відзначив, що капелан УГКЦ в ОАЕ о. Юрій Юрчик органічно вписався в спільноту, тому є надія на подальший розвиток.

Голова ПМВ висловив подяку за прийняття отця Юрія на служіння, за розуміння ситуації і всебічну підтримку для розвитку молодої громади УГКЦ в ОАЕ. Владика Йосиф також запросив владику Пола відвідати Україну. І заохотив його ближче познайомитись з релігійним життям вірних УГКЦ, якими він опікується.

У свою чергу владика Пол зауважив, що громада УГКЦ в ОАЕ є в певний спосіб привілейована, тому що є інші, можливо й більші громади, але через неможливість прийняти священика, вони зараз є без належної пастирської опіки. “Ми не хочемо всі наші проблеми перекласти на ваші плечі, розуміємо, що ваша місія тут, в Еміратах, є нелегкою, тому ми як Церква готові допомогти як власними силами, так і через урядові структури”, - запевнив делегацію ПМВ владика Пол Хіндер.

У зустрічі з Апостольським Вікарієм Південної Аравії також взяли участь капелан УГКЦ в ОАЕ о. Юрій Юрчик, секретар ПМВ о. Андрій Гах та диякон Роман Ільницький.