Владика Йосиф (Мілян) в Івано-Франківську закликав бути мудрими і второпними під час виборів
  • Нед, 30/08/2015 - 18:34

Вибір того, за яким вектором повинна розвиватися Україна, має сьогодні свої наслідки. Ми змусили високопосадовців іти шляхом нашого вибору. У всій Україні зараз свіжі могили, тож наш вибір дорого нам коштує. Вибір завжди має наслідок і свою ціну.

На цьому наголосив у проповіді владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, у свято Успіння Пресвятої Богородиці у храмі Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську.(Трансляція Божественної Літургії з храму Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську)

Єпископ також зазначив, що свідомі люди, роблячи вибір, згодом не знають, чому вчинили саме так. Бо, якщо душа налаштована на голос Всевишнього, то ми чинимо свідомо чи несвідомо наш вибір.

«Ми сьогодні не можемо домогтися того, щоб християнська етика стала бодай факультативом, щоб діти на християнських засадах могли чинити правильний вибір. У Конституції сьогодні йдеться про те, що родина – союз чоловіка та жінки. Однак підготовлені вже зміни до Конституції, які полягають у тому, що родина – союз двох людей. Це натяк на одностатеві шлюби та їх узаконення на державному рівні», - додав він.

Владика Йосиф сказав, що нам часто тяжко молитися і практикувати релігійні християнські практики, аніж фізично працювати: «Маємо обов’язок, як християни, молитися рано і ввечері. Однак ці наші обов’язки даються нам нелегко. Бажаю нам усім гідної постави, як громадян і християн, і бути відповідальними перед черговими виборами. Цей вибір залежить  від нашої мудрості і второпності, а також відповідальності».

Наприкінці парафіяни переглянути фільм про цю парафію, знятий командою Живого ТБ.

Пригадуємо, що в рамках Патріаршого Собору УГКЦ в Івано-Франківську 25-27 серпня було представлено фільм «Обличчя живої Церкви». Разом із реалізацією цього проекту паралельно було реалізовано ще один: створено 13 відеорозповідей про живі парафії УГКЦ в Києві, Чернівцях, Самборі, Івано-Франківську, Дубні, Одесі, Мелітополі тощо. Фільми незабаром будуть транслювати на одному із загальнонаціональних каналів.