Владика Йосиф Мілян) відкрив виставку «Патріарх Йосиф Сліпий» та «Папа й Україна»
  • Суб, 17/08/2013 - 01:23

16 серпня владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, у крипті собору Воскресіння Христового, який готують до освячення, відкрив виставку «Патріарх Йосиф Сліпий» та «Папа й Україна».
 

«Ця виставка – спосіб подякувати Богові за цих великих, непересічних людей Церкви, до якої ми всі належимо», – наголосив єпископ під час відкриття.

На виставці представлені фото двох духовних величин Церкви. З речей Патріарха Йосипа Сліпого представлені пам’ятні медалі, окуляри, футляр, тюремна подушка, шкарпетки, сорочка та піжама, а також приватна кореспонденція зі сестрою Марією-Євфимією, заступницею Головної настоятельки Згромадження Сестер Милосердя св. Вінкентія у Львові.

З речей Папи Івана Павла ІІ відвідувачі знайдуть медалі, вервиці, стулу пілеолус, пояс, мітру, сутану, цінгулюм, футляр для окуляр та носову хусточку. Крім того, представлений орнат Святішого Отця з гербом. Виставку підготували наукові співробітники Львівського музею історії релігії Руслана Бубряк, Наталя Матлашенко та Тамара Матвіїв.

«Ця виставка – знаменна, оскільки на одній з колон ви побачите фотографію блаженного Папи Івана Павла ІІ, який схилився в поцілунку вже спочилого плоттю Патріарха Йосифа Сліпого», – розповів владика Йосиф (Мілян).

 

Департамент інформації УГКЦ