Владика Йосиф Мілян вручив сертифікати учасникам спецкурсу ПМВ
  • Пон, 02/07/2018 - 22:13

Голова ПМВ Владика Йосиф Мілян вручив сертифікати учасникам VIII практичного спецкурсу ПМВ з місійного служіння для семінаристів, який відбувся у Зарваниці.

Цього року в курсі, який тривав з 26 червня по 1 липня, взяли участь майже 90 семінаристів.

“Я тішуся великою кількістю учасників нашого цьогорічного спецкурсу. Ви скоро завершите своє навчання у семінаріях, станете священиками і проповідниками. Будете тими, хто реалізує заповідь Христову і мотто нашого семінару – “Ідіть і навчайте”, - звернувся до семінаристів владика Йосиф. - Не кожен професор, який має добрі знання, може добре викласти предмет. Не кожна добре підготовлена лекція професора ляже вам до серця і запам’ятається. Тож щоби йти і проповідувати, і христити замало освіти, нашого спецкурсу, диплому. Тому я б хотів звернути увагу усіх вас на ревність. Ви маєте бути гарячі, щоби гідно проповідувати Христа Розп’ятого і Воскреслого. Не маючи вогню у серці, ви не зможете запалити інших”.

 

Голова ПМВ відзначив, що спецкурс очевидно не дасть відповіді на всі питання, які турбують майбутнього священика, що хотів би послужити для українського мігранта, але якщо таке служіння когось зацікавить, то він надалі шукатиме відповідей на свої питання.

Єпископ також звернувся до дівчат семінаристів-кандидаток на їмостей, яких традиційно запрошують на останні три дні спецкурсу, щоби ознайомити їх з особливістю служіння поза межами України.

“Дівчата, дякую вам за те, що ви повірили, що для вас тут буде цікаво і приїхали. І якщо ваші майбутні чоловіки, ваші священики, схочуть їхати працювати поза межами України, ви будете розуміти, що то таке. Я вважаю, що дружина священика відіграє особливу роль у священстві свого чоловіка. Я переконаний, що дружина створює добрий ґрунт для гідного служіння священика, якого підтримує своєю любов’ю та жертвенним служінням. Мудра жінка - це скарб не тільки для чоловіка, але й для Церкви. Закликаю для Вас Божого Благословення, аби благословив вас мудрістю, второпністю, своїм Божим духом покори і жертовного служіння Церкві”, - зазначив владика Йосиф, звертаючись до дівчат.