Владика Йосиф (Мілян) закликав учасників пішої прощі мігрантів із Самбора до Зарваниці молитися за єдність і мир в Україні
  • Суб, 02/08/2014 - 14:28

Голова Пасторально-міграційного відділу владика Йосиф (Мілян) закликав прочан молитися за єдність і мир в Україні. Про це заявив єпископ по закінченні Божественної Літургії в самбірському храмі Різдва Богородиці, якою розпочалася ІХ Міжнародна піша проща родин мігрантів із Самбора до Зарваниці.

Цьогорічна проща проходить під гаслом «Боже, нам єдність подай».

«Я зичу вам, щоби Бог став вашою силою і благословив усіх нас на єдність. Спробуйте об’єднатися всі у прощі, у молитві. Мусимо пам’ятати, що єдність, як і побудова Царства Божого тут, на землі, залежить від кожного з нас", - зазначив владика Йосиф у своєму слові до прочан. 

Він також зауважив, що для панування єдності необхідно виховати в собі  суспільний спосіб мислення: дбати і переживати, крім себе, і за ближнього, адже саме на двох основних заповідях - любові до Бога і до ближнього  - побудований Божий закон.

Владика Йосиф закликав прочан молитися за Україну і "за ту єдність, за мир і спокій, яких потребує сьогодні кожен українець". 

У своєму слові єпископ пригадав натхненника прощі – виконавчого секретаря ПМВ о. Василя Поточняка. 

Владика Йосиф побажав прочанам рівних доріг і легкої прощі. "Хай Бог почує ваші молитви. Хай за вашими молитвами і за кожним кроком в Україні додасться, а не відніметься. З Богом!" - благословив учасників прощі Голова ПМВ. 

Нагадаємо, ІХ Міжнародна піша проща родин мігрантів із Самбора до Зарваниці, яку організував Пасторально-міграційний відділ у співпраці з Карітасом Самбірсько-Дрогобицької єпархії та Міжнародною спільнотою родин мігрантів, триває від 1 до 10 серпня.  Загальна відстань - 250 км. Із Самбора вирушило 365 паломників, наймолодшому учаснику прощі - 6 років, найстаршій - 81 рік.

Фото з архіву.

Інфоцентр ПМВ