Владика Йосиф у Будапешті: Цілісність і соборність української держави залежить від нашої цілісності
  • Втр, 31/01/2017 - 17:14

Цілісність і соборність української держави залежить від нашої цілісності. Про це заявив Голова ПМВ владика Йосиф Мілян під час святкування Дня Соборності України в Угорщині.

“Глобальний мир починається з кожного з нас. Цілісність і соборність української держави залежить від нашої цілісності. Ми дуже часто є роздвоєні, часто маємо різні погляди і думки. А цілісність - це щось таке, що пов’язує нас з нашим Творцем, з Господом Богом. Святкуючи Соборність, кожен з нас мусить застановитися наскільки ми цілісні, єдині між собою, єдині з Богом, єдині в своїй родині, єдині в ідеї, єдині в товаристві із друзями. Бог є вчителем, як маємо працювати на єдність усіх нас”, - зазначив Владика Йосиф.

Єпископ подякував українській спільноті в Будапешті, яка відзначила День Злуки “в ім’я пам’яті наших батьків, тих, хто двигав хрест соборності і єдності, хто за цю ідею поклав своє життя, а також тих, хто сьогодні на теренах Донбасу відстоює єдність і соборність нашої держави”, - наголосив Голова ПМВ.

Протягом минулого тижня в Угорщині відбулася низка заходів, пов’язаних з Днем Соборності. Цикл святкувань розпочався у Посольстві України в в Угорщині, де за участі посла Любов Непоп, представника українців в угорському парламенті Ярослави Хортяні та учасників проекту «Діти просять миру» відбулася спільна молитва за єдність України, яку провів душпастир для української громади в Угорщині о. Дам’ян Габорій.

Цього ж дня учасники святкових заходів взяли участь в освяченні та покладанні вінків до пам’ятної дошки на будівлі, де у 1919-1924 роках діяла Надзвичайна дипломатична місія УНР в Угорщині. Після чого делегація переїхала до площі Тараса Шевченка, де відбувся міжнародний флешмоб «United Ukraine».