Владика Йосиф відвідав з душпастирським візитом греко-католиків Вишневого
  • Пон, 31/10/2016 - 16:36

30 жовтня 2016 р. Преосвященний Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії відвідав з душпастирським візитом громаду Святої Анни УГКЦ, у Вишневому.

Єпископ очолив у парафії Архиєрейську Божественну Літургію. Разом з ним співслужили о. Володимир Мальчин, адміністратор парафії, о. Василь Чудійович, Канцлер Київської архиєпархії, та о. Роман Небожук.
Під час проповіді Архиєрей зосередився на християнській любові. На прикладі Євангелії, Владика пояснив, що Господь заохочує любити тих, хто не здатний відповідати добром та тих, хто чинить кривду. За словами проповідника ця заповідь є нелегкою. Тому, як зауважив Єпископ, людині потрібно перш за все любити Бога: «Все, що маємо на цьому світі, Бог дарував нам з рації своєї любові. Якщо наша любов буде взоруватися на Його любові, тоді не буде нам важко сприймати когось, хто зветься недругом», – сказав Єпископ.

Опісля Архиєрей звернув увагу на дійство, яке слідувало після молитви: «Сьогодні у Святопокровському нашою молитвою зробимо крок до досконалості нашого духовного та літургійного життя. Освячуючи сьогодні хрест і наріжний камінь для будови парафіяльного центру, стаємо свідками дієвої Божої любові. Це також крок до нашої досконалості, через що свідчимо, що ми здатні згуртуватися задля святої ідеї. Ця благодать базується на нашій з вами любові до Бога та Його Церкви», – наголосив Архиєрей.

По завершенні Літургії Єпископ разом з духовенством та парафіянами прибули до Святопетрівського, що на Київщині, де Владика освятив хрест і наріжний камінь для майбутнього парафіяльного центру Святих Володимира і Ольги.

Як поділився у соціальній мережі о. Володимир Мальчин, хоча попереду ще багато роботи, але добрий початок покладено через звершений цього дня літургійний чин: «Як ми молились: “Благословенним і знаменованим хай буде місце оце на дім молитвенний, на честь і славу Бога, в Пресвятій Тройці славленого, Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.” З Божою поміччю і допомогою жертводавців сподіваємось довести розпочате діло до благого завершення», – зазначив священик.