Владики Постійного Синоду УГКЦ зустрілися з духовенством і монашеством Екзархату для українців Німеччини та країн Скандинавії
  • Суб, 27/05/2017 - 09:56

У п’ятницю, 26 травня, в замку Фюрстенрід (Schloß Fürstenried) поблизу Мюнхена, відбулася зустріч Постійного Синоду Української Греко-Католицької Церкви з духовенством і монашеством Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду, який очолює владика Петро (Крик).

На початку зустрічі Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, представив присутнім членів Постійного Синоду та надав кожному з владик можливість звернутися до присутніх з пастирським словом. Відтак він пояснив ціль приїзду цього керівного органу нашої Церкви до Німеччини, назвавши проведення Постійного Синоду в екзархаті «історичною подією», адже такі відвідини відбулися вперше в історії і нашої Церкви, і Апостольського екзархату.

Предстоятель Церкви підкреслив, що Постійний Синод своїм візитом до Німеччини та зустрічами різного рівня прагне підтримати наших душпастирів і мирян, краще пізнати актуальний стан духовної опіки наших вірних та спільно застановитися над тим, як успішніше долати труднощі і виклики, які повстають у щоденному служінні.

Відтак відбулася щира розмова, під час якої кожен з присутніх розказав про своє служіння, поділився досвідом долання пасторальних труднощів та виклав своє бачення подальшого розвитку наших структур в Німеччині та країнах Скандинавії.

Варто зауважити, що в зустрічі взяли участь рівно ж сестри служебниці Сербської провінції Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії, які виконують своє служіння в екзархаті, зокрема в Екзархальному управлінні та при парафії катедрального храму у Мюнхені.

Підсумовуючи зустріч, Блаженніший Святослав подякував присутнім за служіння, а також за поміч, яку надають наші громади з екзархату страждаючим від війни в Україні. Він звернув увагу на ключові слова, які прозвучали в ході розмови, і які, на думку Предстоятеля, мають визначати подальший напрямок розвитку нашої Церкви в країнах, що ними опікується екзархат: євангелізація, відкритість, живий контакт з парафіянами, пошуки новоприбулих, плекання єдності української громади, свідчення правди про Україну перед місцевим церковно-політичним середовищем.

У суботу, 27 травня, Блаженніший Святослав, владика Петро Крик та учасники Постійного Синоду відслужили Божественну Літургію з духовенством екзархату.