Владику Річарда (Семінака) поховають у штаті Пенсильванія
  • Чтв, 25/08/2016 - 15:58

Тіло владики Річарда буде поховане на кладовищі Сент-Мері м. Елкінс Парк штату Пенсільванія 26 серпня.

16 серпня на 75-му році життя упокоївся в Бозі владика Річард (Семінак), Єпарх Чиказької єпархії.

Увечері, 22 серпня, за владикою відслужили парастас. Родина, друзі, парафіяни і священнослужителі зібралися в катедральному храмі Святого Миколая в м.  Чикаго, штат Іллінойс, для спільної молитви і прощання з владикою Річардом.

Заупокійну Службу очолив Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, за участю владики Богдана (Данила), єпископа єпархії Святого Йосафата з осідком у м. Парма (штат Огайо), владики Джона (Kудрика), єпископа-емерита Візантійської католицької єпархії у Пармі, та 40 представників духовенства. На заупокійних служіннях були також присутні місцеві священнослужителі з прилеглих українських православних парафій.

Вранці наступного дня в катедрі Святого Миколая було відслужено Божественну Літургію також за участю численного духовенства, зокрема римо-католиків. Були зачитані офіційні листи зі співчуттями від Папи Франциска та Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ. Наприкінці Літургії була відслужена друга частина похоронної відправи.

З катедрального храму тіло покійного владики було перевезене до Філадельфії, штат Пенсильванія, де в п'ятницю, 26 серпня, відбудеться заключна частина молитовних відправ в українській католицькій катедрі Непорочного Зачаття.

Згідно з бажанням владики Річарда бути похованим поряд із рідними, його тіло буде захоронене на кладовищі Сент-Мері м. Елкінс Парк штату Пенсильванія.