Владу Франції закликали захистити християн Близького Сходу
  • Чтв, 10/10/2013 - 20:56

У Франції форум «Східні християни в небезпеці» (Chrétiens d'Orient en danger) звернувся до Національних зборів з петицією вжити заходів для захисту християнської присутності на Близькому Сході, діючи на національному, європейському і рівні ООН.

Форум закликає парламентаріїв створити дослідницьку групу в Національних зборах, яка координуватиме ситуацію, чинитиме тиск на уряди і опозицію в різних країнах, щоб забезпечити безпеку християн на Близькому Сході.

Експерти вважають, що Франція повинна розвивати відповідні ініціативи на рівні ЄС, захищаючи християнську присутність на Близькому Сході, і на рівні ООН, просуваючи резолюцію, що сприяє захисту християнських меншин.

Форум провів свою першу прес-конференцію 27 вересня 2013 року.  Вперше у Франції представники Східних Церков, релігійних та світських організацій з різних країн, що представляють все розмаїття християнського Сходу, зібралися разом, щоб діяти спільно на захист християнської присутності в регіоні. Під резолюцією підписалися представники Східних Церков у Франції, світських організацій Лівану, Сирії, Іраку, Єгипту та вірменських асоціацій.

За матеріалами www.sedmitza.ru