«Вміймо відстоювати чистоту своєї віри», - владика Димитрій (Григорак) - Єпарх Бучацький
  • Чтв, 10/11/2016 - 09:36

Архиєрейську Святу Літургію в день Великомученика Димитрія у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові очолив Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії Владика Димитрій (Григорак) у співслужінні духовенства єпархії, митрофорного протоієрея Андрія Говери - представника Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, а також отців Василіян.

Під час проповіді Єпарх Бучацький звернув увагу вірних на святе життя Димитрія і Його правдиві християнські чесноти, за які Він поплатився життям. «Якщо по-людськи смерть Димитрія виглядала поразкою, та в очах Божих це була перемога, бо Він не зрадив Христа, а помер за Нього», - підкреслив Владика.

«Важливо, щоб ми теж у своєму житті вміли не кадити сучасним «божкам», які нас відвертають від правдивої дороги. Сучасні боввани - це влада, гроші, розпуста та інші гріхи, які закривають собою обличчя правдивого Бога. Берімо приклад з святого Димитрія і вміймо відстоювати чистоту своєї християнської віри», - закликав іменинник.

Після Святої Літургії преосвященного владику Димитрія з іменинами вітав представник митрополита Василія (Семенюка) - о. м. Андрій Говера, відтак від імені духовенства та вірних Владику привітав протосинкел нашої єпархії - о. Володимир Заболотний, а також: парафіяни з Бучацької прокатедри, представники влади та молитовних спільнот, діти з катехитичної школи при Катедральному Соборі і вихованці Родинного дому «Введення в храм Пречистої Діви Марії».