Волинський священик УПЦ МП назвав прапор України ганчіркою.
  • Пон, 27/06/2016 - 02:56

Як повідомляє «Волинь Post» на Волині в часі жалобних заходів по вшануванню пам’яті волинян замордованих московитськими окупантами у 1941 році, священик Московського патріархату опротестував підняття в селі державного прапору України, а місцевий поліцай заставив сільського голову писати пояснюючу, чому він на жалобних заходах піднімав державний прапор України. 

Нещодавно місцева громада села Піддубці вирішила встановити пам'ятну стелу людям, яких розстріляли енкаведисти. За офіційними джерелами, на подвір’ї Монастиря бригідок розстріляли з кулеметів та мінами більше 4 тисяч молодих українських патріотів за один день. Очевидці кажуть, що тоді з подвір’я до р. Стир струмком стікала кров розстріляних людей.

Відтак відкрити постамент вирішили 23 червня цього року. Освятити пам’ятний знак приїхав митрополит Луцький і Волинський Михаїл (УПЦ КП), який вшанував пам’ять героїв та закликав присутніх помолитися за вбитих патріотів.

Однак в ході урочистостей стало зрозуміло, що настоятель церкви Московського патріархату вороже налаштований проти таких заходів, а місцеві мешканці розповідають, що прапор України він назвав ганчіркою, а інші «люди з бородами» активно фільмували все, що відбувається, та доповідали комусь телефоном: «Їх багато... зібралися тут... піднімають прапор».

Активіст та учасник АТО Олександр Серватович був свідком усіх цих подій та дуже обурений не лише діями священнослужителя, а й місцевого правоохоронця. 

«Очевидно, для служителів Московського патріархату у Піддубцях, жовто-блакитна символіка настільки чужа і бридка, що вони називають її ганчіркою. Цікаво, чому попи Московського патріархату не усвідомлюють навіть те, що самі діють незаконно, і мали б нести кримінальну відповідальність за таку образу нашої національної гідності. Також до абсурду дивує реакція правоохоронця, який прийняв заяву та змусив сільського голову писати пояснюючу, чому той дозволив собі підняти рідний прапор за розстріляних патріотів. 

Адже відомо, що поліцейський має на власний розсуд приймати заяви, тобто, лише в тому випадку, коли бачить у зверненні справді описаний злочин. Чому ж тоді для районних правоохоронних органів підняття Українського прапору здалося протиправним? Чому вони не звернули увагу на те, що батюшка зовсім не усвідомлює, що Україна вже давно вільна та незалежна», - заявив Олександр Серватович.

Зауважимо, що після цього інциденту кількість прихожан священика, розповіли мешканці села, помітно зменшилась.