"Ворог не здолає народу, який є глибоковіруючий", - владика Михайло Бубній у Тернополі
  • Втр, 01/07/2014 - 20:26

Більше 2 тисяч паломників зі всієї України приїхали в Тернопіль на з'їзд Архибратства Матері Божої Неустанної Помочі. В однойменному храмі, що на бульварі Данила Галицького, з нагоди свята відслужили Архієрейську Святу літургію, яку очолив  Екзарх Одесько-Кримський Владика Михайло Бубній.

Архієрейська Служба Божа, церковний спів, молитва, сповідь, причастя. На з'їзд Архибратсва Матері Божої Неустанної Помочі в Тернопіль приїхали тисячі людей з різних куточків України. Члени Архибратства віддають себе під покров Пресвятої Богородиці, наслідують Її життя, чесноти, а ще по особливому приймають Божу волю. Гаслом цьогорічного з'їзду став уривок з акафісту до Богородиці "Радуйся, бо в Тобі запевнення нашої перемоги". Люди спільно молилися за мир в Україні.

Архієрейську Літургію в храмі Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького у Тернополі, очолив Екзарх Одесько-Кримський Владика Михайло Бубній. Впродовж століть братсва були кузнями святості багатьох людей, зазначив Владика. В них люди поглиблювали свою віру і любов до Бога, практикували глибоке християнське життя. А підпілля УГКЦ стало часом здачі іспиту на цю вірність і любов до Господа.

Домівки членів Архибратства Матері Божої Неустанної Помочі під час підпілля ставали осередками церковного, релігійного життя. Активна позиція учасників Архибратсва у таких осередках не дозволила ворогові зруйнувати Святу Вселенську Апостольську Церкву. Наразі Архибратство продовжує активне християнське життя, віддаючи себе під покров Богородиці, випрошуючи чимало ласк і посилено молячись за український народ.

- Як Матері в молитві чи братство збирається на парафії, то молитва пробиває великі мури, стіни, її чути аж на зовні, бо Ви є сила, сила в Бозі, під покровом Богородиці. І ми бачимо чудеса вже в нашій державі. Ми бачимо цю зміну ментальності нашого народу, ми вже бачимо реальні плоди нашої молитви. Ворог не здолає народу, який є глибоковіруючий і релігійний, який вміє довіряти Богові, який вміє Йому служити, який вміє з ним спілкуватися, - говорив Екзарх Одесько-Кримський Владика Михайло Бубній.

Далі гостей частували, відбувся концерт. Наступний з'їзд проведуть на Івано-Франківщині.