Ворожі нагороди
  • Втр, 27/05/2014 - 00:28

"Три кремлівські ордени має митрополит Володимир - очевидно більше за посадою, ніж за конкретну діяльність, бо прокремлівським його не вважають ні в Україні, ні в Москві.

Два російські ордени, Дружби та Пошани, а також грамоту Президента РФ має сумнозвісний митрополит Агафангел з Одеси. На додаток він ще є кавалером трьох сепаратистських відзнак так званої Придністровської республіки - фактично окупованої Кремлем території Молдови.

Орденоносцями також є митрополити Онуфрій (Березовський), нинішній місцеблюститель УПЦ МП, Антоній (Паканич), керуючий спрвами; намісник Києво-Печерської Лаври Павло, Донецький митрополит Іларіон - друг "сім'ї" Януковичів, а також Тернопільській митрополит Сергій - найвищій за церковною посадою прихильник "русского мира" в Західній Україні.

Два кремлівських ордени, Дружби і Пошани, має головний духівник Збройних Сил і міліції України від УПЦ МП митрополит Августин.

Ордени та медалі від Кремля мають і меньш відомі загалу владики МП в Україні. Але і цього переліку орденоносців серед найвищих достойників МП досить, щоби поставити питання - а чи не печуть зараз ці ордени від Путіна їм груди?

Відповідь на це питання - у їхніх руках. Якщо вони є патріотами України, то в умовах російської агресії та окупації Криму мали би публічно відмовитися від своїх кремлівських нагород. Як патріарх Філарет відмовився приймати нагороду від Януковича.

А якщо їм цяцьки від Путіна дорожчі - то нехай так і скажуть українському народу, який зробить висновок, хто є хто…" , - такий допис зробив на своїй Facebook-сторінці Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій Зоря