«Воскресіння. Живе радіо» розпочинає рік глобального читання Євангелія
  • Втр, 06/02/2018 - 15:04

Українці всіх континентів, миряни і ченці, священики і диякони, проголосіть Добру Звістку власним голосом! Хай читання Нового Завіту українською охопить євангельською хвилею усю земну кулю, усі місцини, де живуть, моляться, дослухаються до Слова Божого українці.

Такими словами закликають працівники «Воскресіння. Живе радіо», розповідаючи про свою ініціативу: глобального читання Євангелія. Ідея полягає в тому, щоб залучити всіх охочих до озвучування євангельських текстів, які відтак будуть лунати в ефірі «Живого радіо», а крім того, стануть частиною аудіокниги.

«Ми почнемо з Євангелія від Івана. На сайті reradio.com.ua у розділі Читання Євангелія виберіть фрагмент для читання. Прочитайте його уважно вголос кілька разів, навіть якщо це добре вже вам знайомий текст. Знайдіть тиху місцину (це може бути рідний храм у позаслужбовий час або власна кімната), увімкніть диктофон (хай це буде навіть диктофон вашого мобільного телефону) і прочитайте обраний фрагмент без поспіху, без надмірного інтонування, так, як би ви читали цей текст близькій людині», – пояснюють автори задуму.

Збережений файл разом з інформацією про того, хто начитав цей фрагмент і який саме фрагмент обрав, потрібно надіслати на електронну адресу reeradio@gmail.com. Начитані вами фрагменти Євангелія щоденно лунатимуть в ефірі «Живого радіо» і стануть частиною аудіокниги «Глобальне читання Євангелія українською», яка буде доступна для безкоштовного завантажування в усьому світі.

«Це не конкурс і не змагання, хто краще чи швидше читатиме. Це щось схоже на хоровий спів, тільки в цьому євангельському хорі в того самого тексту. Якщо якогось фрагмента нам бракуватиме – ми звернемо на нього вашу увагу додатково», – розповідають на веб-сторінці reradio.com.ua.

Читаймо Євангеліє разом!