Воїни АТО зі своїми родинами взяли участь в прощі до Билич
  • Нед, 25/06/2017 - 12:19

24 червня у відпустовому центрі в с. Биличі на Старосамбірщині відбулась проща воїнів АТО, їхніх родин і волонтерів. Божественну Літургію з цієї нагоди відслужив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священиків Добромильського, Хирівського, Дублянського і Старосамбірського деканатів.

Звертаючись до паломників, владика Ярослав наголосив, що ця літургійна молитва є подякою Богові за українських воїнів, які для нашого народу є земними ангелами-хоронителями. "Хоча ми говоримо про наших воїнів, як про наш скарб, – духовний і національний, – однак їхня смерть болить нас усіх, а найперше болить батьків і матерів, дітей і дружин", - зауважив проповідник.

Саме тому ця проща згуртувала воїнів і їх родини, щоб кожен міг у молитві вилити свій біль чи гнів. "Ми не можемо повернути назад з вічності ваших найдорожчих, але ми можемо бути з вами і розділити ваш біль. Тому, я дуже дякую всім батькам і матерям, друзям і волонтерам, що ви прийшли сьогодні на цю прощу, щоб разом з нами молитися", - наголосив владика Ярослав.

За словами єпископа, молитва за воїнів і за долю України у відпустовому місці в с. Биличі має глибоке символічне значення. Стоячи в молитві перед Пресвятою Богородицею, присутні довірили їй рани нашого народу, щоб вона "заступалася там, де людська сила є безсилою, покривала воїнів своїм особливим захистом, донесла молитви присутніх до свого Сина, а відтак відкрила людям Його вічне милосердя, яке б огорнуло зболілі серця Божим миром, надією, і всіма щедротами".

Відтак владика Ярослав подякував усім воїнам, що пройшли крізь гарячі етапи війни і вистояли. "Дякуємо за те, що сповнюєте той святий обов’язок – захистити покривджену Матір; за те, що не уникали його а засвідчили свою любов до рідного краю ділом і подвигом, а не тільки словами; дякуємо за Ваше служіння серед нестач, випробувань, труднощів, під обстрілами і в боях", - сказав єпископ, побажавши, щоб Господь вигоїв з їх сердець усяку душевну рану. Присутнім волонтерам проповідник побажав мужності в їх служінні, а також ухилятись від небезпеки професійного вигорання.