Вперше в історії в парламент Пакистану був обраний християнин
  • Чтв, 19/04/2018 - 23:26

У парламент Пакистану вперше в історії обраний християнин і жінка з недоторканних, католицькі єпископи вже привітали сенаторів і народ з цією подією.

У провінції Сінд вперше обраний у сенатори Анвар Лал Дін (Anwar Lal Dean), 62 років, перший християнин-сенатор в історії країни. У той же час в сенатори була обрана Крішна Колхи (Krishna Kolhi), 39 років, також перша в історії країни жінка-сенатор індуїстського віросповідання, що належить до касти далітів (недоторканних). Обрання цієї пари представників релігійних і кастових меншин в сенат Пакистану сприймається як надихаюча подія меншинами в країні, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Сенат є верхньою палатою парламенту Пакистану. У нього входить 104 депутати, які обираються депутатами нижньої палати федерального парламенту і законодавчих зборів провінцій. Термін повноважень сенату - 6 років. Половина складу сенату оновлюється кожні 3 роки, при цьому забезпечується представництво регіонів і кілька місць зарезервовано для релігійних меншин.

Католицькі єпископи Пакистану висловили свої привітання обранцям на зборах за участю понад 200 прелатів і прихожан Карачі.

«Це день радості для нашої громади в Карачі, - зазначив архієпископ Джозеф Коутс (Joseph Coutts). - Ми благословляємо сенатора-християнина на подальшу вірну службу народам нашої країни в ім'я вдосконалення і розвитку держави, країни і християнської громади».

Анвар Лал Дін вступив в Партію народів Пакистану (ПНП) ще в студентські роки, понад тридцять років відпрацював на благо країни в її складі, причому половину цього терміну очолював в якості президента фракцію релігійних меншин в партії, а ще половину відпрацював на різних політичних постах. Це перший випадок, коли ПНП висуває християнина на місце в сенаті, зарезервоване для релігійних меншин від провінції Сінд. До цього часу це місце займали представники індуїстської громади, хоча їм належить переважна більшість в провінції.

«Я ще раз підтверджую свій намір працювати з максимальною самовіддачею і завзяттям на благо моєї країни і громади, - сказав Анвар Лал Дін в інтерв'ю Fides. - Я вважаю це призначення благословенням Божим, і вдячний лідерам партії за те, що вони надали мені таку можливість».

«Я вважаю це призначення важливим кроком, і ми повинні віддати данину вдячності ПНП за цей мужній вибір - зазначив єпископ Самсон Шукардін (Samson Shukardin), який очолює католицьку єпархію Хайдарабаду в провінції Сінд. - Я також сподіваюся, що це знакове рішення керівництва ПНП буде сприяти широкому залученню молодих християн в політику, особливо в провінції Сінд».

Крішна Колхи, жінка-сенатор з касти недоторканних, також була висунута на цю посаду з лав ПНП. Вона відома як активний правозахисник, який виступає за права жінок. Обрання цих двох сенаторів, що представляють меншини, було зустрінуте з подивом частиною населення, але при цьому багато аналітиків і спостерігачі відзначають широку народну підтримку ПНП в тому, що партія свідомо висунула в числі своїх кандидатів людей, що представляють найбільш знедолені верстви суспільства