Вперше відбувся молитовний сніданок у вищому навчальному закладі України
  • Втр, 05/06/2018 - 16:05

«Я дуже сподіваюсь, що перший молитовний сніданок буде не останнім і ми започаткуємо гарну традицію серед вищих навчальних закладів, а також коледжів технікумів, шкіл з тим щоб нашу молодь виховувати у правильному руслі, виховувати правильні цінності, що прописані у Святому Писанні», – про це говорила Тетяна Камінська, ректор Київського кооперативного інституту бізнесу і права, під час відкриття першого Молитовного сніданку у вищому навчальному закладу.

Молитовний сніданок відбувся, як продовження VII Національного молитовного сніданку України: »Вчора мені пощастило бути на VII молитовному сніданку. Я була приємно вражена, що сімсот представників парламенту, дипломатичних структур, адміністрації, за участю Президента України то це було дійство коли за дві три години почитавши молитву люди виходили об’єднані у тому руслі, що ми повинні кожен щодня відноситись відповідально до своїх обов’язків із з часом ми побачимо Україну яку ми побачимо у своїх світлих мріях», – зазначила Тетяна Григорівна.

Ведучи далі ректор розповіла про душпастирську працю зі студентами:« Кожен тиждень ми маємо змогу разом зі студентами молитись Літургію, читати Святе Письмо та о.Максим Рябуха, СДБ, викладає курси італійської мови для наших студентів. Це є місце зустрічі, спілкування та проведення дозвілля. А ще ми пишаємося що в нас тричі був фестиваль студентська коляда перші два відкривав Блаженніший Любомир Гузар, а останній третій відкривав Блаженніший Патріарх Святослав і ми пообіцяли, що цей фестиваль буде просто українським, а міжнародним, тому що багато наших друзів, партнерів із європейських університетів зголосилися із радістю брати участь у цьому фестивалі».

У Молитовний сніданку в ККІБП прийняли участь Louie Gohmert, конгресмен США від штату Техас, David Anderson, депутат Канадського парламенту Канади, Dr Graham Giles MBE з Великобританії, представники адміністрації Президента України (Віктор Уколов), МОНУ, Мінмолодьспорту (Марія Карчевич) освітяни й науковці різних закладів вищої освіти. Ведучою цього заходу була Ольга Романенко.Після Читання Книги Приповідок, кожен з учасників ділився думками від прочитаного тексту.

На завершення молитовного сніданку о.Максим Рябуха, голова Центру Академічного Душпастирства УГКЦ, провів для учасників Молитовного сніданку екскурсію по студентській каплиці: «Разом із цим студенти мають можливість не тільки навчатись, але і ділитись своїми знаннями. Є різні гуртки, які проводять самі студенти. Ми розуміємо, що це не тільки для того, щоб помножувати знання, але також і для того, щоб вчитись комунікувати, те про що сьогодні говорили. А також, щоб бачити, як та мудрість про яку сьогодні говорили входить і реалізується в житті. Ми прийшли із бажанням допомогти зростати студентам в моральних якостях. Не наша заслуга, а заслуга всього педагогічного персоналу. Але завжди можна дивитись із гордістю на студентів цього вузу».

Прес-служба Київської архиєпархії