Вперше за 245 років ректором Папського Латеранського університету обрано мирянина
  • Птн, 08/06/2018 - 11:41

Вперше за 245-річну історію Папського Латеранського університету його ректором призначено мирянина. Вінчензо Буономо, професора міжнародного права і консультанта Апостольської Столиці від 1980 року, призначив ректором Папа Франциск.

До виконання своїх обов’язків новопризначений ректор приступить 1 липня, заступивши на цій посаді Архиєпископа Енріко даль Коволо, котрий був ректором університету впродовж двох термінів - 8 років, інформує CNA.

Професор Буономо народився 16 квітня 1961 року на півдні Італії. Одружений, має двох дітей.

В Папському Латеранському університеті він отримав докторський ступінь juris utriusque – академічний докторський ступінь з канонічного і цивільного права. У 1984 році почав там викладати.

Крім академічної кар’єри, Буономо давно співпрацює із Апостольською  Столицею. Він очолював представництво Ватикану у FAO, IFAD та World Food Program, пов’язаних з ООН. Він також представляв Ватикан в дорадчому комітеті Ради ООН у справах людини та двічі був у складі делегації, що представляла звіт перед Комітетом ООН з прав дітей. У 2015 році був радником з укладення договору між Апостольською Столицею та Палестиною. 25 січня 2014 року призначений радником адміністрації держави-міста Ватикан.

Зазначимо, що Папський Латеранський університет був заснований в 1773 році і налічує чотири факультети (філософії, теології, цивільного права і канонічного права) та два інститути (Redemptor Hominis та Utriusque Iuris), а також центр післядипломної спеціалізації. Викладачі і студенти університету походять із п’яти континентів.