Впровадження "Стратегії соціального служіння" в Коломийській єпархії
  • Суб, 03/03/2018 - 14:49

1 березня БФ "Карітас Коломиї" у партнерстві з "Карітас України" та "Renovabis" почав наступний етап реалізації проекту "Створення та розвиток парафіяльного соціального служіння УГКЦ". Мета проекту започаткувати систематичне й координоване парафіяльне соціальне служіння в Коломийській єпархії, як одну з трьох основних місій Церкви.

Першу зустріч зі священиками очолив правлячий архирей Коломийської єпархії владика Василій (Івасюк). На неї також з’їхалися священики єпархії, які згідно попереднього опитування, готові до впровадження такої стратегії на парафіях.

Владика у своєму вступному слові наголосив на необхідності Церкви сьогодні подати руку допомоги потребуючим людям. "Бо той хто дає - наповнює серце, а той хто бере наповнює руку".

Подальшу зустріч повів директор Благодійного фонду "Карітасу Коломиї" о. Сергій Триф’як. Він розповів про два механізми впровадження стратегії на парафіях. Крім того присутні переглянули відео Блаженнішого Святослава про "Соціальне служіння в Українській Греко-Католицькій церкві". Відтак священики провели обговорення та склали план виїздів по представлених парафіях Коломийської єпархії, які проведуть вже в березні.

Насамкінець владика Василій подякував присутнім за таку зустріч та благословив впровадження стратегії соціального служіння на парафіях.

Автор: о. Сергій Радченко прес-секретар Карітасу Коломиї