Врятовані від аборту близнюки стали священиками
  • Втр, 20/08/2013 - 14:30

Двоє чилійських католицьких священиків-близнюків вважають, що рішення їх матері відмовитись від аборту, рекомендованого лікарями, сприяло їх покликанню до священства. Священики Паоло та Феліпе Лізама народилися у 1984 році в чилійському місті Ляґунійяс-де-Касабланка.

Мати Роза Сільва, ще не знаючи про те, що була вагітна, виконуючи свої обов’язки фельдшера, була опромінена рентгенівськими променями. Після того, як дізналась про свою вагітність, зробила ультразвукове дослідження плоду, під час якого лікар поінформував її, що побачив на зображенні «щось дивне». «В дитини три руки, заплутані ноги і дві голови», – зазначив він.

Хоча на той час в Чилі аборт із «терапевтичних причин» був законний і лікарі вважали, що життя матері є під загрозою, Роза Сільва відкинула таку пропозицію і вирішила прийняти те, що Бог їй дав. В результаті, 10 вересня 1984 року народилося двоє хлопчиків-близнят. Першим народився Феліпе, і коли плацента не хотіла відходити, лікарі пропонували провести чистку лона. Сільва відмовилась, бо відчувала, що має народитись ще одна дитина. Через 17 хвилин народився Паоло.

Близнюки дізнались про деталі свого народження тоді, коли вже проходили шостий рік формації в духовній семінарії. «Без сумніву, це було дуже мудро з боку нашої матері, розповісти нам про це у дуже вдалий час», – зазначають брати, вважаючи, що Бог діяв у їх житті від самого початку, завдяки «так», сказаному їх матір’ю.

В березні 2003 року обидва брати вступили до семінарії, а 28 квітня 2012 року прийняли священичі свячення.

За матеріалами CNA/EWTN News