Врятований від смерті став єпископом
  • Втр, 05/11/2013 - 11:30

Про незвичайні обставини народження єпископа Ендрю Коззенса йдеться у журналі архідієцезії Сент-Пола і Міннеаполіса, штат Міннесота, The Catholic Spirit.

 

11 жовтня Папа Франциск призначив 45-річного священика, викладача теології таїнств єпископом-помічником власної архідієцезії.

У розповіді дієцезіального видання 69-річна мати єпископа згадує, що на п’ятому місяці вагітності відчула сильний біль. Вона зорієнтувалась, що це були перейми. Чоловік привіз її до лікарні, де вдалось призупинити пологи. Але наступного дня один з лікарів, пояснюючи, що сталося, попередив, що плід деформований і що найкращий вихід – «перервати вагітність». Вона відповіла: «Це наша дитина і ми приймемо те, що дає нам Бог». Після цих слів лікар відмовився надалі піклуватися нею, інший лікар дбав про щасливе народження дитини. Навіть побився об заклад з колегами, що дитина народиться здоровою і виграв його.

Єдиною проблемою, яка залишилась з пренатального періоду нового єпископа це схильність до алергії і астми. Вже те чотирирічне дитя, перебуваючи у лікарні на лікуванні, він відчув прагнення присвятити себе Богу. Свою мрію реалізував у 29-річному віці, 31 травня 1997 року, ставши священиком архідієцезії Сент-Пола і Міннеаполіса.

Джерело: catholic-media