Вселенський Архиєрей прийняв на аудієнції керівників та урядовців Державного Секретаріату
  • Втр, 15/10/2013 - 17:16

Опівдні 15 жовтня 2013 року в бібліотеці Державного Секретаріату Ватикану відбулось офіційне прощання з вислуженим Державним Секретарем кардиналом Тарчізіо Бертоне та представлення архиєпископа П’єро Пароліна, нового Державного Секретаря, хоч і за його відсутності задля невеликого хірургічного втручання. За словами Папи Франциска, він почне виконувати свої обов'язки кілька тижнів пізніше передбаченого терміну.

Зречення з уряду кардинала Тарчізіо Бертоне, подане у зв’язку з досягненням граничного віку, Папа Франциск прийняв 31 серпня цього року, однак, висловив побажання, щоб він далі виконував обов’язки Державного Секретаря, з усіма повноваженнями, ще до 15 жовтня цього року.

Вселенський Архиєрей прийняв на аудієнції керівників та урядовців Державного Секретаріату, щоб публічно подякувати кардиналові Тарчізіо Бертоне, якому у грудні виповниться 79 років, за його віддане і вірне служіння Апостольській Столиці та представити, хоч і за його тимчасовою відсутністю, свого найближчого співробітника, нового Державного Секретаря, 58-річного Архиєпископа П’єро Пароліна, призначеного 31 серпня, який попередньо був Апостольським Нунцієм у Венесуелі, але до 2009 року, перед призначенням на Нунція, багато років трудився в Державному Секретаріаті.

Аудієнція стала нагодою для Святішого Отця висловити подяку та признання також і всім, хто виконує цінну працю в Державному Секретаріаті Ватикану.

У своєму слові на закінчення мандату Державного Секретаря, кардинал Тарчізіо Бертоне подякував Господеві за семирічне служіння поруч із Папою Венедиктом ХVІ та короткий, але інтенсивний період поруч із Папою Франциском.

З нагоди закінчення мандату, Папа Франциск надіслав кардиналові Тарчізіо Бертоне окреме послання.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va