«Всеперемагаючим є не меч, не зброя, а сила Божого слова», – Блаженніший Святослав
  • Нед, 01/12/2013 - 22:12

«Сьогодні, як ніколи, нашому народові потрібна мудрість і сила не насилля, але Божої істини; сила не меча чи зброї, але Божого слова; сила не зла, яким хочеться відповісти на зло, але сила Божа, що походить від Його слова. Тільки така сила є тою, яка звільняє», – сказав Блаженніший Святослав у проповіді під час Літургії у Івано-Франківську.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що 1 грудня Україна згадує дату референдуму, яким «наш народ промовив назавжди про свою незалежність і про те, що він хоче бути вільним Божим народом».

Також проповідник підкреслив, що Христос показує, що зло є тою силою, яка веде до рабства, а добро – це сила Божа, яка визволяє. Вона повертає людині подобу Божу. Тобто робить її людиною і показує, що Боже слово і мудрість є сильнішими.

«Всеперемагаючим є не меч, не зброя, а сила Божого слова. Цим словом Христос промовляє і усуває зло. Тому не від війська походить влада, а від Бога. Господь є той, хто дає премудрість, знання і розум», – додав він.

Наостанок, Верховний Архиєпископ УГКЦ засудив усяке насилля, зокрема до мирних демонстрантів. «Ми просимо Бога, щоб подав усьому нашому суспільству і кожному зокрема мудрість Божу. Щоб не допустити до кайданів зла, але Божим миром і Його мудрістю звільнити цей народ від усього того, що його пригнітає, а відтак силою Божою простелити шлях у майбутнє», – сказав Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ