Всередині католицької льодової каплиці в Антарктиді
  • Втр, 25/10/2016 - 15:00

Антарктида – дивовижний континент на південному полюсі глобусу. Оскільки температура там нижча -40 С, там проживає всього кілька сотень людей. Ці люди, як і більшість людей світу, мають духовні потреби, тому на різних базах є кілька каплиць.

Найближче до південного полюсу з усіх каплиць (різних релігій) розташована католицька каплиця на аргентинській станції Бельґрано ІІ (800 миль від південного полюсу). Ця каплиця незвичайна, оскільки викарбувана з льоду і знаходиться в льодовій печері.

Станція Бельґрано І була побудована в 1950-их, але її змушені були залишити, оскільки лід, на якому вона була побудована, був не достатньо стабільним. Знайти відповідне місце для постійної станції важко, оскільки 98% Антарктиди покрито льодом. Однак уряду Аргентини вдалося знайти близько гектара землі, вільної від льоду, і в 1979 році там відкрили станцію Бельґрано ІІ.

У льоді, розташованому неподалік, люди продовбали систему тунелів і в них побудували католицьку каплицю. Науковці, які працюють на цій станції, і досі нею користуються.

Ось так виглядає вхід до тунелю:

Фото станції Бельґрано ІІ з висоти пташиного польоту:

А це – вигляд частини системи тунелів зсередини:

Ось ще кілька фото каплиці: