Всесвітні дні молоді в Ріо-де-Жанейро у фактах і цифрах
  • Втр, 23/07/2013 - 01:08

 На 2,5 млн. молодих людей, більшість з яких − з Бразилії, Аргентини та США − очікується цього тижня на Всесвітніх днях молоді в Ріо-де-Жанейро. Станом на 15 липня офіційно було зареєстровано 320 тис. учасників, багато молодих паломників реєструються в день прибуття або беруть участь у події без реєстрації, пояснила Кароль Кастро, прес-секретар світового форуму в інтерв’ю з "Catholic News Service" (CNS).

55% зареєстрованих складають жінки, 60% − це особи від 19 до 34 років. Враховуючи кількість паломників, інфраструктурні проблеми стануть справжнім викликом для Ріо-де-Жанейро і тут головну роль повинні зіграти волонтери, яких налічується близько 60 тис. Архиєпископ Ріо Арані Жоао Темпеста назвав добровольців "лідерами Церкви майбутнього". 7 тис. волонтерів прибули на форум з-за кордону. Більшість з цих осіб взяли на себе організаційні завдання. Вони несуть відповідальність за їжу, надають інформацію прочанам. Більше 800 співаків, танцюристів і акторів задіяні в організацію розваг для молоді.

Вже готове житло для більш ніж 300 тис. молодих людей. Ще 300 тис. ліжок буде організовано в школах, спортивних центрах і приватних будинках. Буде встановлено 4673 мобільних туалети, 270 з яких пристосовано для людей з обмеженими можливостями. Заготовлено понад 12 млн. літрів води.

Аеропорти Ріо-де-Жанейро підготовлені до піку прибуття паломників. Очікується, що з 23 по 28 липня в аеропорт "Galeao" і державний аеропорт "Santos Dumont" щодня в середньому буде прибувати до 70 тис. пасажирів. Після завершення Всесвітніх днів молоді 29 липня тут очікується до 100 000 пасажирів. Такого обсягу перевезень місцеві аеропорти ще не мали, але на даний момент підготовлені до цього, повідомили представники фірми, яка обслуговує аеропорти.

На узбережжі Копакабана, де 25 липня відбудеться перша зустріч Папи Франциска з молоддю в рамках світового форуму, будуть встановлені 2 великих і 16 меншого розміру екранів, а також 26 аудіо-систем. Це полегшить контакт із Святішим Отцем тим паломникам, які не матимуть безпосереднього доступу до сцени.

Літургія 27 липня проходитиме за межами Ріо на "Campus Fidei" − площею в 150 футбольних полів. Там на наступний день відбудеться також заключна Євхаристія з Папою. Паломники зможуть спостерігати за тим, що відбувається на головному вівтарі на 33 великих екранах, які встановлені по всьому периметру "Campus Fidei".

Заради безпеки паломників, у зв'язку з останніми соціально-політичними протестами в Бразилії було збільшено кількість військових. 10200 солдатів − на 700 більше, ніж планувалося − будуть піклуватися про мирні проведення основних подій Всесвітніх днів молоді. Безпосередньо за безпеку Папи будуть нести відповідальність 800 солдатів і 80 поліцейських.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va