Всесвітній день дітей, що відійшли від нас під час вагітності чи після народження
  • Втр, 16/10/2018 - 10:24

15 жовтня 2018 року, у Всесвітній день дітей, які відійшли від нас під час вагітності чи після народження, в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. Св. юра, 5) відбулася молитва громадської організації «Слід Життя».

Члени спільноти, батьки, що втратили дітей до або невдовзі після народження, та всі небайдужі зібралися у Соборі на Божественну Літургію. У спільній молитві вірні дякували за дар короткого, але незабутнього життя їхніх дітей. У молитовному розважанні проповіді о. Павло Дроздяк, сотрудник Собору, наголосив, що Господь, Який дає життя, так само кличе із життя – але не до небуття, а до вічності у Його Любові.

По Літургії свічку, запалену у Святилищі Собору, урочисто винесли на площу Святого Юра, де перед пам’ятником Праведному Митрополиту Андрею відбулася мистецька акція і творення «Світлової хвилі» із запалених свічок. До акції долучився і Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

За словами сестри Юстини Голубець СНДМ, голови організації «Слід життя», члена-кореспондента Папської академії «Pro Vita», ця «Світлова хвиля» є частиною всесвітньої акції, присвяченої пам’яті дітей, які відійшли в лоні матері або незадовго після народження. Ця акція покликана привернути увагу суспільства до перинатальних втрат і до потреби опіки та допомоги сім’ям, які пережили таку втрату. ГО «Слід Життя» опікується батьками, які втратили дитину з невідомих причин, або ж через вроджену патологію. Саме жовтень у цілому світі присвячений спогадуванню дітей, які все ж таки залишили власний слід у світі, попри короткотривалість земного життя.

Світлини – Ірина Баранська-Вороніна

Джерело: офіційний сайт Собору святого Юра