Всесвітній День Молоді: українські Богослуження у Кракові
  • Птн, 29/07/2016 - 14:58

Українські паломники до Кракова та представники духовенства беруть участь у Богослуженнях Свтового Дня Молоді. Українська мова, що цьогоріч є однією із офіційних мов СДМ, чисельність української громади у Польщі та особливість Богослужень східного обряду надають особливого відтінку атмосфері зустрічі. Так у Літургії відкриття СДМ присутні могли почути Євангеліє церковнослов’янською мовою, прочитане Протодияконом ЛА Назарієм Ярунівим

Відтак у середу, 27 липня, у храмі парафії Матері Божої королеви Польщі (Matki Bożej Królowej Polski, Arka Pana) Високопреосвященний владика Євген, Архиєпископ і Митрополит Перемишльсько-Варшавський УГКЦ, провів катехизу для української молоді та очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Увечері українське духовенство звершило Велику Вечірню з Литією з нагоди празника святого рівноапостольного князя Володимира.

28 липня українську молодь СДМ катехизує Преосвященний владика Теодор, Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ. Українське духовенство, як і учасники СДМ, прибуло до Кракова з різних куточків України і з-поза її меж, але усі українські паломники єднаються у молитві, яку своїм співом провадить Молодіжний хор Архикатедрального Собору святого Юра у Львові. Хор співає Богослуження східного обряду для українців-греко-католиків у Arka Pana, наповнюючи СДМ відчуттям традиції УГКЦ, що збагачує атмосферу Світового Дня Молоді особливими мотивами.

Українські паломники, зокрема і молодь ЛА, матимуть також Божественні Літургії 29 і 30 липня. До слова, 30 липня, у п’ятницю, Божественну Літургію у Arcy Pana очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.