Всесвітній День соціальної справедливості
  • Пон, 20/02/2017 - 10:29

У рамках Акції «Всесвітній День соціальної справедливості», що відзначається щороку 20 лютого, Комісія УГКЦ Справедливість і Мир проводить ряд заходів у різних єпархіях в Україні.

Так, 19 лютого 2017 року у м. Городок на Львівщині відбулася зустріч у колі парафіян храму Переображення Господнього на тему «Християнський спосіб противлення злу».

У контексті сучасних подій, доповідач зустрічі, заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука розповів учасникам про християнське бачення та розуміння зла у світі, суспільстві, особистому сприйнятті. Спільно розглянули також питання сфери праці та християнського погляду на відповідальне виконання власних обов′язків.

Окремо зосередились на євангельському твердженні «Не противтеся злому», а також вченню Церкви щодо захисту батьківщини, погляді на війну і на практичних кроках щодо противлення злу, серед чого головним є євангельське підставляння «іншої щоки» на різноманітні удари і атаки зла. І це є творення добра, діла любові і практикування чеснот, як ефективний спосіб знешкодження та обеззброєння гріховних злих впливів, творення справедливості та миру у суспільстві.