Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку запалили рожевим з нагоди легалізації абортів аж до народження
  • Чтв, 24/01/2019 - 17:51

У штаті Нью-Йорк прийняли закон, який усуває усякий юридичний захист ненароджених дітей аж до народження. З цієї нагоди верхівку Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку підсвітили рожевим кольором, щоб відзначити легалізацію абортів з будь-якої причини аж до народження.

Закон також дозволяє, що аборт може проводити особа, котра не є лікарем.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо підписав законопроект ввечері вівторка, а потім дав наказ підсвітити рожевим світлом вежу ВТЦ, а також мости і будівлі столичного міста Олбані.

Єпископи Нью-Йорку засудили такий крок, кажучи, що штат став «більш небезпечним для жінок і їхніх ненароджених дітей».

«Сьогодні в Нью-Йорку додали ще один сумний розділ до дати 22 січня, річниці Roe v. Wade», - йдеться у спільній заяві єпископів. – «Багато з тих сенаторів та членів Асамблеї, котрі голосували за розширення абортів, є самі матерями, котрі відчували як у їхньому лоні крутяться і копаються їхні діти, а також раділи періодом розвитку вагітності».

«Багато інших з них, в тому числі наші губернатори, є батьками, котрі тримали своїх партнерів за руку, коли переглядали відео ультразвукового обстеження, тішились, коли вперше чули як б’ється серце їхніх дітей», - продовжують єпископи. – «Багато з них самі були народжені в складних умовах – у бідності, проблемах зі здоров’ям, неповносправності, розбитих сім’ях».

«І усім їм вдалось подолати ці труднощі і стати лідерами нашого штату, бо їхні батьки обрали для них життя», - зазначають вони.

«Молімося за навернення сердець тих, хто святкує цей трагічний момент в історії нашого штату»,- підсумовують єпископи Нью-Йорку. – «І в особливий спосіб ми молимось за ті життя, які будуть втрачені, а також за жінок нашого штату, котрих цей закон поставив під небезпеку», наводить слова єпископів Catholic Herald.