Всесвітньо відомий архітектор збудує парафіяльний центр у Львові
  • Пон, 04/11/2013 - 20:08

Відомий швейцарський архітектор Маріо Ботта представив у «Львівській політехніці» свій проект парафіяльного центру на вулиці А.Лінкольна.

«Я не дуже добре знаю Львів, але він мене зачаровує. Він є архетипом європейського міста», - розповів Маріо Ботта.

Представник Згромадження Отців Оріоністів отець Еджідіо додав, що світовий майстер працює над їхнім проектом абсолютно безкоштовно.

«Він не тільки добрий архітектор, але й екстраординарна людина, яка має щире серце», - зазначив отець Еджідіо. 

За його словами, комплекс, що розташований на вулиці А.Лінкольна, будують трохи більше року, а до кінця 2013 року монахи вже зможуть заселитись у монастир.

«Згодом поруч збудують церкву, а весь комплекс стане вагомим внеском в культурний ландшафт міста», - додав отець Еджідіо.

«У Львова красивий центр, потрібно ще зробити красивою і периферію. Щоб люди добре почувались, не лише гуляючи на площі Ринок, а й там, де вони живуть», - пояснив отець Еджідіо.

Маріо Ботта додав, що сподівається будувати у Львові не лише на периферії, але й у центрі.

Архітектор також розповів, що крім львівського центру він зараз працює над десятком проектів в Китаї, Швейцарії та Італії.

Довідка

Маріо Ботта народився у Швейцарії у 1943 році. У 1969 отримав диплом архітектора в Університеті Венеції та почав свою професійну діяльність. У 1976 році Ботта був призначений професором Політехнічного Університету Лозанни, а в 1987 році — Ельської Школи Архітектури у м. Нью Хейвен (США). З 1982 по 1987 рік був членом Федеральної Комісії Швейцарії з Мистецтв. Протягом останніх років виступав як ідейний натхненник та засновник Академії Архітектури міста Мендрісіо, де на даний час є головою та штатним професором.

Кількість реалізованих проектів Маріо Ботта сягає сотні, серед них: реставрація та реконструкція театру Ла Скала (Мілан, Італія, 2002-2004), Національний банк Греції (Афіни, 1999-2001), Міська бібіліотека (Дортмунд, Німеччина, 1995-1999), Церква Santa Matia Nuovo (Террануова Браччьоліні, Італія, 2005-2010), Музей сучасного мистецтво SFMOMA (Сан-Франциско, США, 1989-1995), Парк скульптур «Ноїв Ковчег»(Єрусалим, Ізраїль, 1995-2001).

Джерело: ZAXID.NET