Всесвітня конференція про віру і спорт пройде у Ватикані
  • Чтв, 26/05/2016 - 16:37

"Спорт на службі людству" - так звучить тема першої всесвітньої конференції про віру і спорт, яка пройде у Ватикані 5-7 жовтня 2016 року з ініціативи Папської ради з культури. У відкритті форуму візьмуть участь: Папа  Франциск, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Конференція має на меті зібрати разом спортивних і релігійних лідерів, щоб через діалог і згуртування ресурсів знайти відповіді на великі виклики, які стоять перед людством і стосуються також спорту і різних релігійних конфесій, розповів Ватиканському радіо секретар Папської ради з культури, о. прелат Мельхор Санчес де Тока-і-Аламеда.

Віра і спорт, є рушійними силами глобального суспільства і можуть сприяти позитивним цінностям. Спорт, це одна з великих мов, свого роду "есперанто" людства, сказав представник Святого Престолу.

Протягом триденного форуму мова піде про те, як спорт і віра можуть допомогти в побудові більш інклюзивного суспільства, посприяти формуванню громадянської свідомості та відповідальності за життя, а також створення, на особистому і колективному рівнях, більш здорових, сильних і глибоких зв'язків .