Всесвітня зустріч сімей в Філадельфії
  • Нед, 27/07/2014 - 14:23

Святі Іван Павло II і Жанна Беретта Моллі будуть небесними покровителями Всесвітньої зустрічі сімей, яка пройде з 22 по 27 вересня 2015 у Філадельфії. Про це повідомила архиєпархія та оргкомітет зустрічі, що знаходиться в тісному контакті з Папською радою з душпастирства сім'ї.

20 липня архиєпископ Філадельфії Чарльз Чапут оголосив про це на урочистій Літургії у катедральному соборі Святих Петра і Павла, під час якої він виставив на почитання вірних реліквію польського папи, особливо улюбленого католиками Пенсільванії: це був єдиний папа, який її відвідав - в 1979 році.

У проповіді архиєпископ підкреслив, що святий Кароль Войтила і свята Жанна Беретта Моллі - кожен у відповідності зі своїм покликанням - «до кінця і послідовно присвятили себе сім'ї, підтримуючи її з любов'ю».

Темою Всесвітньої зустрічі сімей буде «Любов, наша місія: сім'я цілковито жива». У ході підготовки до цієї важливої події вірних закликають молитися про заступництво цих двох свідків цінності сім'ї як основного осередку суспільства. Треба зауважити, що саме папа Войтила рівно 20 років тому «винайшов» подібні зустрічі сімей та сам очолив чотири з них: у Римі в 1994 році, в Ріо-де-Жанейро в 1997-му, в Римі в 2000-му і в Манілі - в 2003-му. Потім на Всесвітніх зустрічах сімей був присутній папа Ратцінгер - у Валенсії в 2006 році і в Мілані в 2012-м, у той час як в Мехіко в 2009-му році папа направив свого легата кардинала Бертоне.

Друга небесна покровителька Зустрічі сімей - міланська святаяЖанна Беретта Моллі, яка відмовилася від протипухлинної терапії, щоб врятувати життя дитини. Свята Жанна показала приклад героїчної святості, і її прославлення було пов'язане зі Всесвітньою зустріччю сімей: вона була зарахована до лику блаженних в 1994 році і канонізована в 2004-му Папою Іваном Павлом II.

Архиєпископ Філадельфії Чарльз Чапут оголосив, що в 2015 році Папа Франциск візьме участь у Всесвітній зустрічі сімей. Однак директор прес-служби Ватикану отець Федеріко Ломбарді пояснив, що зараз не розглядається можливість відвідування Святішим Отцем США. Папа висловив свою готовність взяти участь у події, як він завжди відповідає на численні запрошення. У кожному разі, отець Ломбарді нагадав, що до події залишається достатньо часу, і ще рано говорити про які-небудь точні планах.