Всеукраїнська Акція «Активний Громадянин» відбулася у різних місцях України
  • Птн, 20/06/2014 - 12:24

З 16 по 19 червня 2014 року в рамках Всеукраїнської Акції «Активний громадянин», яку реалізовує Комісія УГКЦ Справедливість і Мир, відбулося ряд зустрічей.

Даний захід покликаний посприяти формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнівської молоді через створення та реалізацію практичних впроваджень на місцях. Участь у Акції взяли спільноти із різних місць України, які будуть впроваджувати свої задуми щодо активізації громадських ініціатив.

Проведення даних зустрічей здійснила координатор проекту Клемен Катерина.

Першим місцем для представлення місцевої ініціативи 16 червня була парафіяльна школа міста Перемишляни, що на Львівщині. Проблемою дослідження даної шкільної спільноти, на чолі із представником Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Петром Закаляком, було обрано потребу ліквідування відсутності спортивних майданчиків та низький рівень розвитку спорту у місті, як альтернативу для шкідливих і згубних впливів на деградацію молоді. За підтримки місцевої влади, спільно із бажанням та ініціативами школярів, було запропоновано вирішення даної проблеми.

17 червня у рамках заходу було проведено також дві зустрічі: із парафіяльною школою УГКЦ села Кавське на Стрийщині. Спортивні секції, екологічні ініціативи, гурток рукоділля є вже діючими у даній школі, а участь у Акції дозволить розвинути активність шкільної молоді у житті місцевої громади. Цього ж дня до Акції «Активний Громадянин» із своїми інноваційними заходами долучилися представники Долинського районного будинку дитячої та юнацької творчості. Маючи 15 різноманітних секцій та близько 400 учнів, за сприянням директора цього позашкільного закладу освіти, Василя Королюка, активна група школярів долучиться до проведення Акції у місті Долина на Івано-Франківщині.

Наступного дня, 18 червня відбулася зустріч у Івано-Франківську із розглядом проектної заяви учнів місцевої школи №2. На проведеному тренінгу було розглянуто реалізацію проекту під робочою назвою «Дошлюбна чистота – зрілість в любові», який має на меті пропагувати та поширювати серед молоді актуальні та традиційні для українського народу сімейні християнські цінності, справжнє чисте кохання та важливість душевної і фізичної чистоти до шлюбу. 

19 червня було проведено наступну робочу зустріч, вже у Вінницькій загальноосвітній школі № 27. Учні та учасники даної акції цієї місцевої школи поділилися досвідом участі у такого роду проектах, зокрема працю із дітьми із неблагополучних сімей, малозабезпеченими дітьми та сільською молоддю. Дана школа також бере участь у Міжнародному проекті під егідою ООН «Мільярд дерев», метою якого є висадження мільярда дерев до 2020 року. Учасники Акції ознайомилися із умовами участі в ній та визначили пріоритетні ініціативи для її реалізації у Вінниці.

Великі справи розпочинаються із маленьких вчинків! Формування свідомого громадянина, патріота, професіонала, людини зі шляхетними особистісними якостями і рисами характеру, світоглядом і способом мислення, прочуттями та поведінкою, спрямованими на саморозвиток є тими запитами нашого суспільства, які намагається Комісія УГКЦ Справедливість і Мир поширювати та втілювати в життя. А Всеукраїнська Акція «Активний Громадянин» служить важливим заходом у реалізації даних ініціатив.

Детальніша інформація про проект «Активний Громадянин» за адресою: www.iupax-ugcc.org