Всеукраїнська проща до Страдчу в День Мирянина
  • Втр, 26/06/2018 - 22:29

 

26 червня 2018 року відбулася щорічна Всеукраїнська проща до Страдчу, присвячена пам’яті страдецьких блаженних, Дню Мирянина та 1030-річчю хрещення Київської Руси. Очолив прощу Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Розпочалося моління з’їздом прочан у с. Ямельня, де на місці мученицької смерті блаженного священномученика Миколая та Володимира-співця Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, у співслужінні запрошеного духовенства звершив молебень до страдецьких мучеників. Відтак прочани процесійно вирушили до молитовного поля під Страдецькою Горою, де відбулася урочиста зустріч Блаженнішого Патріарха Святослава, а опісля розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія.

Співслужили Блаженнішому Святославу Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, єпископи Священного Синоду, Єпископ Румунської Греко-Католицької Церкви Джон Майкл – представник Американської Єпископської Конференції, та численне духовенство. Співом Літургію супроводжував Молодіжний хор Архикатедрального Собору святого Юра у Львові.

У своєму слові до вірних Глава нашої Церкви закликав їх через постаті блаженних страдецьких мучеників до шляху праведності – бути людиною, бути християнином та бути патріотом своєї Батьківщини. Це шлях до єдності в Христі, до якої закликає нас Господь.

В часі Літургії усі вірні на чолі із Блаженнішим Святославом звершили Чин відновлення хресних обітів.

Наприкінці Літургії Архиєпископ Клаудіо подякував Блаженнішому та всім присутнім за нагоду молитися Літургію у східному обряді, захоплюючись великим прикладом жертовності українських мучеників та запевнивши вірних у постійній молитовній підтримці від Святішого Отця Франциска, Папи Римського.

Відтак вірні молитовно вирушили до храму Успення Пресвятої Богородиці, також відбулася присяга тверезості та Хресна Дорога.

Світлини