Всеукраїнська Рада Церков продовжує підтримувати родини зниклих безвісти
  • Срд, 01/03/2023 - 15:43

Команда Уповноваженого зі зниклих безвісти обговорила з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій шляхи посилення співпраці на обласному рівні.

Чергова зустріч Уповноваженого Олега Котенка з релігійними діячами відбулася 28 лютого 2023 року в Києві.

Представники ВРЦіРО поділилися досвідом підтримки родин полонених і зниклих безвісти, а також результатами заходів, спрямованих на повернення додому українців, які опинилися в російському полоні. Цю гуманітарну діяльність церкви і релігійні організації України ведуть ще з 2014 року.

«У родин зниклих безвісти є великий запит на духовну підтримку, на допомогу від релігійних організацій. Віра їх рятує. Ми шануємо участь духовенства у цій справі. Й сподіваємося на довгу та плідну співпрацю. Разом ми зможемо підставити плече сім'ям, які переживають найскладніші часи, надати їх допомогу. А врешті – перемогти!» – наголосив під час зустрічі Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко.

У зустрічі взяли участь Головуючий у ВРЦіРО, єпископ Української Лютеранської Церкви В’ячеслав Горпинчук, Єпископ Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Маркос Оганесян та представники інших церков і релігійних організацій.