Всеукраїнське ювілейне паломництво до Фатіми
  • Срд, 12/07/2017 - 08:56

Під патронатом Архиєпископа Мечислава Мокшицького

Римо-католицький паломницький центр Святого Христофора запрошує у паломництво до Фатіми

08.09.2017 р. —  20.09.2017 р.

495€+300грн

1 день – 08.09

Збір групи у Львові на залізничному вокзалі.

Виїзд на кордон. Нічний переїзд в Італію.

2 день – 09.09 – Падуя.   Венеція

Прибуття до Італії.

Переїзд до Венеції (громадським транспортом).

Оглядова екскурсія. Венеція – це прекрасна казка, яка застигла в камені. Багато століть поети і художники прославляли це місто і прикрашали його своїми творами. Тут прекрасно поєднуються розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Ми зможемо відчути життя цього міста, поміряти карнавальну маску, помилуватися Гранд Каналом…

Переїзд в Падую (громадським транспортом). Свята Меса.

Падуя. Ми відвідаємо великий храмовий комплекс – собор св. Антонія Падуйського – місце, яке найчастіше відвідують паломники з усього світу. Разом з отцем-духівником нашої групи ми помолимось до святого Антонія за заступництво і мир в наших сім’ях.

Переїзд до готелю поблизу Мілана.  Пізнє поселення в готель,  ночівля.

 

Venice

 

3 день – 10.09 – Мілан.   Турин

 Сніданок в ресторані готелю.

Мілан. Запрошуємо на екскурсію містом, яке витончено поєднує у своєму образі середньовічні пам’ятки і ультрасучасні квартали… Вирушаємо в саме серце Мілану – П’яццо Дуомо, де розташований символ міста – Міланський собор, шедевр готики такий витончений, що здається невагомим, сплетеним з тонкого мережива. А поряд розмістилися Північний Палац, Тріумфальна арка, кінна статуя короля Вітторіо, Королівський палац, гордість Мілана– “Ла Скала” – найвідоміший оперний театр всіх часів і народів. Мілан дивує давніми храмами: базиліка Сант Амброджіо – найдавніша архітектурна пам’ятка, де ми зможемо приклонитися до мошей св. Амвросія Медіоланського, церква Сан-Лоренцо-Маджоре і церква Санта Марія-делла-Граціє зі знаменитою “Тайною вечерею” Леонардо да Вінчі…

Переїзд до Турину. Свята Меса.

Турин. Саме в цьому місті протягом декількох століть, завдяки збігу обставин, чи провидінню Господньому, зберігається найбільша реліквія християнського світу – Туринська плащаниця – велике полотно довжиною 4,3м, шириною 1,1м. На його жовтувато-білому фоні виступають розпливчасті плями коричневих тонів – в цих плямах вимальовуються обриси постаті людини і чоловічого обличчя. Це Плащаниця Ісуса Христа.

Переїзд на ночівлю в транзитний готель.

 

Milano

 

4 день – 11.09 – Ніцца.

Свята Меса. Сніданок. Збір групи. Переїзд до Барселони.

Фотопауза. Час для короткої прогулянки та фото. Ніцца – стародавнє місто, по-французьки елегантне і по-італійськи норовливе. Старий центр досі зберігає середньовічний дух: вузькі лабіринти звивистих вуличок, на яких туляться один до одного будинки під червоною черепицею…

Переїзд до готелю поблизу Барселони, ночівля.

 

Ніцца-Франція

 

5 день – 12.09 – Гора Монсеррат.   Барселона.

Сніданок в ресторані готелю.

Гора Монсеррат з її знаменитим бенедиктинським чоловічим монастирем Санта Марія де Монсеррат знаходиться в 50 км на північний схід від Барселони. Це найбільша святиня Каталонії, її національний символ. У самому монастирі знаходиться його головний скарб – чудотворний образ Чорної Діви Монсерратської (Моренета), що перетворив це місце в центр масового паломництва з найдавніших часів. Доторкнувшись до правої руки чудотворної статуї, ви можете просити про зцілення від хвороби, щасливе заміжжя або народження дитини. З гори відкривається казковий гірський пейзаж зі скелями незвичайних форм. Недарма Монсеррат означає “розпиляна гора”. “Ангели пилою золотою розрізали ці вершини”. Ми побачимо гігантські кам’яні скульптури, створені самою природою 10 мільйонів років тому. Свята Меса на горі Монсеррат.

Барселона вишукана, елегантна та романтична. Темпераментні мотиви фламенко, легкий морський вітер, золоті пляжі, запах паельї та кальмарів, солодкий аромат сангрії, унікальна архітектура… Саме великому Гауді, який віддав їй весь свій талант і життя, Барселона зобов’язана тим неповторним архітектурним образом, який приніс їй вселенську славу… “Барселона – місто, яке змушує посміхатися”. В тому, що у міста є душа, вже не сумніваєшся.  Готичний квартал, Саграда Фамілія, Кафедральний собор, парк Гуель, гора Монтжуік, Ла Рамбла, гора Тібідабо, найбільший стадіон Європи “Камп Ноу” – це все те, що потрібно обов’язково побачити в Барселоні.

Нічний переїзд до Фатіми.

 

montserrat-monastery

 

6 день – 13.09 – Фатіма.

Прибуття до Фатіми. Участь у Святковій Літургії з нагоди святкування 100-річчя об’явлень Матері Божої у Фатімі. Відвідування паломницьких місць і час на приватну молитву.

Фатіма – місто в Португалії, один з центрів християнського паломництва. В Фатіму сьогодні приїжджають тисячі паломників з усього світу. Ознайомлення з історією  об’явлень Матері Божої у Фатімі. 13 травня 1917 року Матір Божа вперше з’явилася трьом пастушкам, що гнали на пасовище стадо овець: сестрі і брату Жасінте і Франсишку Марту  і їх кузині Лусії Сантуш. Мати Божа попросила дітей приходити на те ж місце 13-го числа кожного місяця. Передане їм послання містило заклик до покаяння за щоденно скоєні гріхи, до молитви на вервиці в тих же намірах і до посвячення світу Її Непорочному Серцю. При кожному відвідуванні Мати Божа наполягала на щоденній молитві на Розарію (молитви на вервиці). За описами дітей, “жінка була невеликого зросту, одягнена вся в біле”. З 13 травня по 13 жовтня 1917 Мати Божа являлась дітям 6 раз в 13-й день кожного місяця.

“О, наш любий Ісусе! Прости нам наші гріхи, охорони нас від пекельного вогню, провадь усі душі до неба, а особливо ті, що найбільше потребують Твого милосердя!” Фатімська молитва увійшла до складу Розарію (молитви на вервиці), де нею завершують кожну таємницю. Молитву на розарію, що її Пресвята Діва Марія заповіла відмовляти щодня, називають “маленьким Євангелієм від Марії”, оскільки в цій молитві ми можемо споглядати нашого Господа Ісуса Христа очима і серцем Його Найсвятішої Матері.

Ночівля в готелі.

 

Santuário_de_Fátima_3_-_Jul_2008

 

7 день – 14.09 – Фатіма.

Сніданок. Участь у  Святковій Літургії з Архієпископом Мечиславом Мокшицьким, Митрополитом Львівським. Зустріч з Архієпископом та святковий фуршет. Відвідування паломницьких місць і час на приватну молитву.

Санктуарій Діви Марії Фатімської – це великий архітектурний комплекс. Вражаюча 70-ти метрова Базиліка Фатімської Божої Матері, побудована з білого вапняку в стилі Іспанського Відродження. Над головним входом в базиліку представлена чудова мозаїка, виконана і освячена у Ватикані. Дзвіницю з 62 дзвонами вінчає освітлений хрест, який вночі видно здалеку. Найбільший дзвін важить 3 тони. У ніші на фасаді базиліки стоїть білосніжна 4-х метрова статуя, присвячена Непорочному Серцю Марії. Сам Храм стоїть на величезній площі, яка в два рази перевищує за розмірами площу Святого Петра в Римі. У дні важливих святкувань вона заповнюється паломниками. На протилежному боці площі була зведена нова грандіозна церква Пресвятої Трійці, четвертий за величиною християнський храм у світі, здатний вмістити 8500 чоловік. Також вражає мармурова стежка для паломників, довжиною в кілометр, по якій віруючі йдуть на колінах. Паломники вірять в чудесне зцілення і купують воскові свічки, які в кінці шляху кидають в спеціальні плавильні печі, розташовані зліва від храму.

Нічний переїзд до Люрду.

 

Fatima

 

8 день– 15.09 – Сан-Себастьян.   Люрд.

 Фотопауза. Час для короткої прогулянки та фото. Місто Сан-Себастьян багато хто вважає найкрасивішим містом Іспанії. Його ще називають маленьким або південним Парижем через запозичений у французької столиці архітектурний стиль забудови міста. Берегова лінія Сан-Себастьяна переривається горами, утворюючи пляжі у вигляді морської мушлі. Пляжі з дрібним білим піском є гордістю міста.

Прибуття до Люрду – найбільшого місця паломництва християн з усього світу. 150 років тому місцевій дівчині Бернадетті з’явилась Матір Божа. Тепер на місці з’явлення б’є цілюще джерело, до якого за оздоровленням прибувають паломники з усього світу. Місто паломників Люрд має єдину непереможну атмосферу – атмосферу віри. Факт, що в Люрді ніколи не було ніякої пошесті. Адже кожного року туди приїжджає більше ніж 2 мільйони паломників і понад сто тисяч хворих, котрі сотнями купаються в джерелах. Проте ніякої інфекції не було зафіксовано ніколи. Свята Меса.

Поселення в готель, ночівля.

 

San-Sebastian-full-HD

 

9 день – 16.09 – Люрд.

Сніданок. Свята Меса.

Паломницька програма у Люрді: відвідини Гроту – місця Об’явлення Матері Божої, молитва у Базиліці Розарію (Вервиці) та Непорочного Зачаття, Хресна Дорога.

Збір групи, переїзд в район Монпельє. Поселення в готель. Ночівля.

 

hotel-lourdes-near-grotto

 

10 день – 17.09 – Ля Салет.

Сніданок. Переїзд у Ля Салет. Свята Меса. Відвідування паломницьких місць і час на приватну молитву.

Тут в 1846 році у Французьких Альпах двом дітям явилась Матір Божа, її першими словами були “Підійдіть до мене діти, не бійтесь, я тут, щоб сказати вам велику новину”. Мати Божа просила їх розповсюдити по всьому світу прохання про відмову від гріха та навернення до її сина. З цього часу маленьке село Ла Салет стало всесвітньо відомим місцем паломництва. Споглядаючи на невимовну красу гір, вдихаючи чистого гірського повітря через щиру молитву на місці, де явилась Мати Божа, ми очищуємо свої душі, приймаючи до серця слова сказані дітям. У цьому відпустовому місці ми ознайомимось з історією та змістом об’явлення Матері Божої, візьмемо участь у вечірній процесії зі свічками.

Нічний переїзд до Італії.

 

LaSalette

 

11 день – 18.09 – Тортона. Венеціанська Рів’єра.

Заїзд у м. Тортона. Свята Меса. Відвідування паломницьких місць і час на приватну молитву.

Прибуття на Адріатичне узбережжя поблизу Венеції.

Венеціанська Рів’єра знаходиться поблизу Венеції на північному сході Італії. Цей курортний регіон є популярним місцем відпочинку серед європейців, та й самих італійців також. Найбільш популярні курорти – це Лідо ді Езоло, Бібіоне та Ліньяно. Їх характеризує сприятливий клімат, спокійне Адріатичне море, широкі та добре обладнані пляжі з дрібним золотистим піском.

Відпочинок на морі.

Ночівля в готелі.

 

Tortona01

12 день – 19.09 –  Венеціанська Рів’єра.

 Сніданок.

Відпочинок на морі.

Збір групи (після обіду).

Виїзд до України.

13  день – 20.09

Прибуття до Львова у другій половині дня.

 


У вартість входить:

  • оформлення документів для візи;
  • проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
  • проживання в готелях 3*;
  • харчування – сніданки (після ночівлі в готелях);
  • медичне страхування;
  • сучасна аудіосистема з навушниками для екскурсій.

Додатково оплачується:

  • екскурсії по програмі, туристичні збори тощо – загалом 50 €;
  • факультативи;
  • проїзд в громадському транспорті;
  • особисті витрати;
  • консульський збір – 35 € (крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року
    (стаціонар, бюджет), діти до 18 років);
  • доїзд в консульство Угорської Республіки в Берегово для здачі біометричних даних.

Детальна інформація та запис: (Просимо, по можливості, повідомити, що інформацію знайшли на сайті "Католицький оглядач")

Телефони:

+38 (097) 87-42-398

+38 (095) 141-07-42

+38 (032) 235-06-50, внутрішній № 615

Email:   sv.khrystofor@gmail.com