«Вшановуємо й виявляємо велику любов усім мирянам та окремо, кожному й кожній вірним нашої Церкви», - Митрополит Ігор у День мирянина
  • Птн, 27/06/2014 - 00:02

Такими словами звернувся до численних прочан, які прибули Страдча, щоб молитовно відзначити День мирянина сьогодні, 26 червня.
 
«На Синоді УГКЦ єпископи прийняли благодатне рішення відзначати цю дату з нагоди проголошення мирянина Володимира Прийми блаженним святої Церкви», ─ зазначив владика Ігор у проповіді, яку виголосив в часі Божественної Літургії в с. Страдч.
 
Архиєрей розповів про блаженного Володимира та його побожне християнське життя: «Вбачав волю Бога у тому, щоби йти зі священиком та принести Христа й спасіння вмираючій жінці. Цей беззбройний, мирний та простий чоловік, показався сильнішим та мужнішим від озброєних до зубів ворогів».
 
Насамкінець проповідник сказав: «Наш Спаситель значно розширює розуміння мучеництва, коли говорить про особу, яка віддає своє життя з любові до своїх друзів (пор. Ів 15,13). Таку любов виявив мученик Володимир, таку любов показують ті, хто на сході України віддають своє життя за своїх рідних, близьких, за нас, за свою Батьківщину».
 
На завершення молитви, окрім складання присяги відречення від алкоголю, було зачитано, що Страдч стає тим благодатним місцем, де віряни отримуватимуть повний відпуст.